2024. 14. Örs, Stella

Magazin

Terményünnep az MNÁMK-ban

Fiedler Antal | 2023. Október 16. 18:14:07 | Utolsó frissítés: 9 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!


Október 14-én, pénteken délután az MNÁMK udvarán. A naptár ugyan őszt mutatott, de az időjárás nyári meleggel kedveskedett a résztvevőknek, akik között nagy számban jelentek meg az óvodások és általános iskolások szülei is.
Az ünnepélyes megnyitón Peter Stübler, intézményvezető mondott rövid köszöntőt. Kiemelte, hogy az MNÁMK életében fontos szerepe van a hagyományőrző és egyben közösségépítő rendezvényeknek, így a terményünnepnek is. A szervezőknek megköszönte a munkát, majd mindenkinek jó szórakozást kívánt.


Az udvar ezt követően átalakult egy hatalmas szabadtéri táncszínpaddá. A kiváló hangulatról Emmert József harmonika kíséretével gondoskodott. A német nemzetiségi néptánc után a fakultatív programoké és az önfeledt játéké volt a főszerep. Kézműves foglalkozások, kékfestés, bábkészítés kukorica csuhéjából, ügyességi vetélkedők és hagyományos népi játékok várták a gyermekeket.

A szervezők ételről és italról is gondoskodtak. Kürtöskalács, mézeskalács és többfajta csokoládé várta az ínyenceket. Kiváló hangulatú délután volt!

hozzászólok