2022. 26. Jusztina, Pál

Magazin

Tényleg annyira jó a Barum Polaris 5?

| 2022. Szeptember 15. 16:04:46 | Utolsó frissítés: 2 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Barum Polaris 5 a Barum Continental ikonikus téli abroncsa, mely az idei szezonváltáskor is remek választásnak bizonyul. A márka gumijai megfizethető áron tudják mindazt, amit autósként elvárhatunk a téli szezon elemeitől. Miért érdemes fokozott figyelmet fordítani a minden tekintetben ideális abroncs beszerzésére? Milyen szempontok alapján választ a magyar autós? Hogyan spórolhatunk meg pénz úgy, hogy közben nem kerül veszélybe a közlekedés biztonsága? S min múlik ez utóbbi a szezonnak megfelelő gumin felül? Cikkünkben ilyen kérdésekre is igyekszünk megadni a válaszokat.

Barum Polaris 5 – Igazi fejlődés a német Continental részeseként történt

Több ismert gumigyártó esetében is tapasztalhattuk már, hogy igazi népszerűségre egy-egy nagyobb cég részeseként tehetett szert. Az anyagi háttér biztosítása az innovációt szintén előmozdítja, s ez a Barum esetében sem volt másként. A német Continental csoport tagjává vált Barum Barum Continental néven folytatta működését, s innentől kezdve egyértelmű volt a fejlődés. A Barum Polaris 5 a márka még mindig nagy népszerűségnek örvendő modellje, mely iránt várhatóan idén is nagy érdeklődés mutatkozik majd. Miért van ez így? Honnan a nagy kereslet?

Barum Polaris 5, a tél kedvence – De miért is?

A téli gumi 4 mm környéki kopásakor már nem érdemes a régi gumit felszereltetni, helyette mindenképpen egy új szett beszerzése válik aktuálissá. A téli gumi nem véletlen viseli ezt az elnevezést, s erre a Barum Polaris 5 szakemberei is rendszeresen felhívják a figyelmet. A havas, jeges, vagy egyszerűen csak az esőtől nedves úton az alapanyag és a felületi kialakítás egyaránt a biztonságot szolgálja.

A sokak által jól ismert aquaplaning jelenség komoly szituációk kialakulásához vezethet, hiszen még a tapasztalt sofőrök is elveszíthetik uralmukat a gépjármű felett. Az elmúlt években egyre gyakoribbá válnak a hirtelen, nagy mennyiségű leesett csapadékkal járó esőzések. Ezekkel az a baj, hogy ha az utakon ér az eső, akkor bizony a hátsó gumik szinte „felúsznak” a vízre, és kicsúszhat az autó hátsó része, megpördülhet a teljes gépjármű az úton. Mindez elkerülhető azzal, ha az időjárásnak megfelelően választjuk meg a sebességet, és a téli gumi is úgy kerül kiválasztásra, hogy annak felületi kialakítása elvezesse a vizet.

Üzemanyag-takarékosság, amire valóban megéri figyelni!

Tudtad, hogy minél keményebbek a gumi oldalfalai, annál kevésbé deformálódik. Miért jó ez nekünk? A gördülési ellenállás hatással van az üzemanyag felhasználására, ez pedig nem elhanyagolható szempont a mai árak mellett. Anélkül, hogy nagyon elkezdenénk szakmázni, érdemes tudni, hogy gumiválasztáskor az aktuális tesztekben hasznos, ha utánanézel, miként teljesít például esetünkben a Barum Polaris 5 teszt a fogyasztást illetően.

Ne maradjon el a gumicsere!

Az évszakváltáskor szükséges gumicsere mellett biztosan nem szabad elmenni. Ugyan a takarékosság apropóján a négyévszakosok előnyeit sokan választják, de elmondható, hogy ezek csak a hajnalban, éjszaka közlekedőknek, vagy például a hegyvidéken élőknek ajánlottak. Ha biztosra mennénk, akkor a téli gumi kínálatban javasolt nézelődni. A Barum Polaris 5 vásárlása lehetséges az online rendelés kényelmeit kihasználva is. Ne szégyelljen utánanézni, miként teljesít nedves, jeges útszakaszokon az abroncs, mennyit fogyaszt, hiszen ezek a jellemzők az elkövetkező hónapokban jelentősen befolyásolják majd a közlekedés biztonságát és a nem elhanyagolható fogyasztást is.

hozzászólok