2018. március 24. Gábor

Magazin

Szent Márton a Szent Balázsban

Kelemen Zsuzsanna | 2017. november 14. 08:46:50 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

 

Három szólamban csendült fel a fölvégi Szent József templomban a Jézus életem, erőm, békém kezdetű taizé-ének a Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Márton napi műsorán. Ez a többszólamúság jellemezte a teljes tematikus hetet, amelyet a fölvégi intézmény Tours-i Szent Márton alakjának szentelt.

 

 

Élete sokféle módon és tevékenységben jelent meg: rajzokban, dalokban, és dramatikus játékokban. A tanórákon és a délutáni foglalkozásokon az élménypedagógia sokoldalú eszköztárával idézték fel a legendás piros köpenyes szent alakját. Sorversenyek, lap-book készítése, vetélkedő színesítették a varázslatosan bőséges iskolai programok sorát.

 

 

A leendő iskolásokra is gondoltak, hiszen a „mártonozás” Ovi-suli programsorozatuk bevezető foglalkozása is volt egyben. Iskolások, óvodások, szülők és pedagógusok együtt készítettek a hét fénypontjára, a lampionos felvonulásra szánt a lámpásokat és mézeskalácsokat.

 

 

A templomból jövet jó szívvel osztottuk meg a bejáratnál kapott mézeskalácsot, amely eszünkbe juttathatta a Pannónia földjén született katona, szerzetes és szent legjellegzetesebb cselekedetét, amikor piros köpenyét kettéhasítva, annak egy darabjával takart be egy koldust.

 

 

Az ötödikesek szívet melengető műsora után agapé várta a fölvégi közösséget, ahol az ilyenkor elmaradhatatlan tea és zsíroskenyér mellett kürtőskalács is várta a kicsiket és nagyokat. A Házunk Tája Ökoporta jóvoltából a gyerekek maguk is készíthettek kalácsot.

Megkóstoltuk. Nagyon finom volt.    

 

 

 

 

 

    Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment