2018. december 13. Luca

Magazin

Sváb lakodalmas hét a Damjanich Utcai Óvodában

Bach-Nyiraty Brigitta | 2018. február 24. 12:19:02 | Utolsó frissítés: 9 hónapja

 

 

2018.február 19 - 23.-ig sváb lakodalmas hetet tartottunk Bajai Óvodaigazgatóság Damjanich utcai Tagóvodájában. Tavalyi évhez hasonlóan zajlottak a programok, csak idén a másik két óvodai csoportunk és részt vett az eseményen. A hagyományápolás a német nemzetiségi nevelés egyik fő feladata. Német nyelvet minden nap hallják a gyerekek az óvodánkban, a különböző témákat  projektek, témahetek formájában dolgozzuk fel.

 

 

A sváb lakodalmas hét második alkalommal került megszervezésre  Bach-Nyiraty Brigitta német nemzetiségi óvodapedagógus irányításával. A tartalmas hét keretében népi lakodalmast játszottunk el, népszokásokkal ismerkedtünk meg. A gyerekek komolyan vették a munkát és lelkesen készültek a nagy napra. Napokon át előkészítettük a lakodalmat.

 

 

Barkácsoltunk, megismerkedtünk a német nemzetiségi esküvő és lakodalom hagyományaival, sváb lakodalmi viselette, ételekkel, táncokkal. A program utolsó napján megtörtént mennyasszony kikérése, öltöztetése, ünnepi asztal megterítése, táncmulatság.

 

 

A tartalmas hetünket a közös ünnepi ebéd zárta le. Gyerekek nagyon jól érezték magukat, miközben észrevétlenül elsajátították a sváb lakodalmas szokásokat, közösen ápoltuk a hagyományokat.

   

 

Bach-Nyiraty Brigitta

Tagóvodavezető           

 

 

                                            Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment