2024. 25. Márk

Sport

Rangos díjat kapott Vereczkei Zsolt!

MTI | 2018. Feburár 23. 21:40:36 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Az eseménysorozat zárásaként gálavacsorát tartottak a Magyar Paralimpiai Bizottság megalapításának huszadik évfordulója alkalmából a fővárosi Várkert bazárban.  A vacsorán Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszédében emlékeztetett rá: az országgyűlési képviselők tavaly december 12-én egyöntetűen támogatták a kulturális bizottság ötpárti kezdeményezését, és egyhangúlag elfogadták, hogy az idei évtől február 22-e a Magyar Parasport Napja legyen. Hozzátette: ebből az alkalomból a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) csütörtökön országszerte programokat szervezett.  A miniszter kifejtette: a Lélekmozgató névre keresztelt iskolai program keretében – amelyhez több mint 400 iskola csatlakozott -, a diákok ezen a napon a testnevelés órák keretében kipróbálhatták a para-csapatsportágakat és megnézhették a Lehetetlen határán című dokumentumfilmet, amely öt sikeres magyar parasportoló élettörténetén keresztül mutatja be a hazai parasport fejlődését.

 

    Az elmúlt évtizedekben elért sikereket elismerve a Magyar Paralimpiai Bizottság Halassy Olivér díját vehette át Szekeres Pál háromszoros paralimpiai bajnok vívó, Vereczkei Zsolt háromszoros paralimpiai bajnok úszónk, valamint Becsey János kétszeres paralimpiai bajnok úszó.

Vereczkei Zsolt bajai háromszoros paralimpiai bajnok úszó, miután átvette a Halassy Olivér-díjat a Magyar Parasport Napja és a Magyar Paralimpiai Bizottság alapításának 20. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a Várkert Bazárban 2018. február 22-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
  

A magyar parasportolók 1976 óta 144 érmet nyertek a paralimpiákon, és sikereikkel példát mutattak a fogyatékkal élő embereknek.
  

 

 

 


hozzászólok