2021. 26. Paula, Vanda

Magazin

Mindenki volt gyerek

Bács - Kiskun megye facebook oldala | 2020. December 22. 11:45:32 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotó:Bács – Kiskun megye facebook oldala

Mindenki volt gyerek címmel jelent meg a bajai születésű Francsovics Judit verseiből készült CD és egy új kötet, mely most gyermekverseket tartalmaz. Francsovics Judit írásai leggyakrabban a gyermekhétköznapokba visznek – mindezt humoros formában, esetenként egy kis öniróniával fűszerezve. De az ünnepek, a természet vagy az állatvilág is helyet kap verseiben, meséiben. A Mindenki volt gyerek inkább a piciknek szól, de négyéves kortól bárkinek ajánlott. Költeményei megzenésítésének ötletével pedig két éve kereste meg a BM gyerekzenekart. A zenekarral való találkozás egy gyümölcsöző munkakapcsolattá érett. Ennek a közös munkának az eredménye a “Mindenki volt gyerek” című album, ahol a hallgatók Judit 12 versét dalszövegként ismerhetik meg. A lemezzel egyidőben, advent első vasárnapján jelent meg az azonos címet viselő verseskötet is, benne a szavalóversenyeken gyakran hallható “közönségkedvenc” versekkel. A könyv és a CD borítója Feles Krisztina alkotásai.

Francsovics Judit 1979-ben Baján született, középiskolás-kollégista éveit Kalocsán töltötte, jelenleg Svájcban él. Versei, rövid gyerektörténetei rendszeresen jelennek meg magyar és határon túli magyar nyelvű gyereklapokban.

Megjelent versek, publikációk: Dörmögő Dömötör, Tappancs, Minimanó, Napsugár, Szivárvány, Koala magazin. Kisiskolásoknak szóló mesekönyve Kopi és Pamutkutya – A hazugsággombóc 2016- ban jelent meg.- írta Bács – Kiskun megye közösségi oldala.

hozzászólok