2021. 26. Paula, Vanda

Magazin

A Nyálas Dubec helyett

Antal Tibor | 2020. December 21. 17:15:24 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Ilyen lett

Az újvárosi lakótelep falait megépülése után nem sokkal kb. a 80-as évek elején különböző falfirkák lepték el, melyek közül némelyik igen időt állónak bizonyult. Ilyen volt például a Medve Güpci Totya, a Roxette, vagy a BSK – Eger 5 – 1 is a Kodály utcában. A panelprogram térhódításának következtében azonban a legtöbb ilyen “kulturális emlék”- től elköszöntünk. Nem úgy a Nyálas Dubectől, ami a Kodály két páros tömbjének között a trafóállomás alján virított.

A kissé megfakult Nyálas Dubec a kép alján

Pár héttel ezelőtt azonban utolérte a vég. A trafóállomást teljesen felújították, melynek részeként nemesvakolatot is kapott, és mától kezdve egy Kodály Zoltán idézet, valamint egy általa gyűjtött népdal hangjegyei is díszítik.

Szigwárt Krisztina munkában

Az elkövető nem más, mint Szigwárt Krisztina, aki szűk egy hónappal ezelőtt a Babits utcai trafót is felturbózta egy Babits idézettel. Mind két esetben az önkormányzat volt a megrendelő.

A másik oldal is fel lett díszítve

A hangulatjavító ötlet egyébként Hiezl József, a Démász nyugalmazott vezérigazgató – helyettesének fejéből pattant ki, és lesz még folytatása. A télire fordult időjárás miatt azonban várhatóan már csak tavasszal.

Oldalról

A Nyálas Dubec graffiti történetéről pedig annyit tudtunk meg egy arra járó hölgytől, hogy információi szerint az utca egyik lakója volt a falon sokáig megemlítve. De hogy mitől kapta a nyálas jelzőt, ezt ő sem tudta megmondani.

hozzászólok