2020. 12. Dalma, Izabella

Magazin

Hattyú akadt horogra

BITE | 2018. Feburár 09. 08:31:35 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Szerdán délután több bejelentés is érkezett egy sérült hattyú ügyében a Hercegszántói Határrendészettől, illetve a madárért aggódó rendvédelmi szervektől. Elmondásuk alapján horog akadt a madár csőrébe a Ferenc- csatorna déli részén és láthatóan  zavarja az eszköz mind a tollászkodásban, mind pedig a táplálkozásban.
 
 
A kedvezőtlen időjárás ellenére csütörtökön Kalocsa Béla és Mórocz Attila felkereste a helyszínt, majd magunkhoz csalogatták a szerencsétlenül járt madarat.  Némi etetés, nem kevés önuralom, majd egy határozott mozdulatnak köszönhetően a hattyú kiemelése sikerült a határszelvényben lévő stégre.
 
 
Mint kiderült, a hattyú csőrébe egy villantó akadt, amely mind két csőrkáváját átszúrta, így az érdemi táplálékszerzésre kevés esélye volt. A  “testékszer” eltávolítása után kapott egy lábgyűrűt, amellyel a későbbiekben könnyedén beazonosítható lesz. Ezután útjára engedték, de ő némi meglepetésre (vagy mert már nagyon éhes volt) a látványos menekülés helyett inkább táplálkozni kezdett.
 
 
 
 
 
 
 
 


hozzászólok