2020. 5. Fatime

Magazin

Ladikázás és borsoskalács

Antal Tibor | 2019. Június 09. 18:14:12 | Utolsó frissítés: 12 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Vasárnap délután rendezték Szeremlén a Pünkösdi Ladikázást és Borsoskalács Fesztivált. A szombati bokodi naphoz hasonlóan itt is rendesen begyújtottak, árnyékban viszont a szúnyogok is támadtak. Ennyit a negatívumokról amit nem varrnánk a szervezők nyakába, a program viszont továbbra is jellemes és egyedi a környéken.

 

 

A népek a falu központjában gyülekeztek, ahol a néptáncosok roptak is egyet a tűző napon, majd előbb a férfiak, majd a hölgyek vonultak le a Sugovica- partjára, és megkezdődött a ladikázás. Előbb a főszereplők ültek csónakba, majd bárki kipróbálhatta ezt a népszokást.

 

 

Működött a komp is, amivel a Nagy – Pandúr – szigetre lehetett átkelni. Aki ezt megunta, az visszaballaghatott a központba, ahol már javában készült a helyi specialitás, a borsoskalács, amit 200 forint ellenében bárki megkóstolhatott.

 

 

A szomszédban szemben népi játszóház működött, különböző kézműves dolgokat lehetett kipróbálni, valamint a faluház hagyományőrző tárlata is  megtekinthető volt. Ezután népviselet bemutató következett, majd a fellépések, de ezt már nem vártuk meg.

 

További programok:

 

 

Facebook galériánk: itt

 

 

 


hozzászólok