2022. 26. Jusztina, Pál

Magazin

Két bakonyi kirándulóhely közeli szállással egybekötve

| 2021. Szeptember 13. 08:24:30 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Magyarországon lenyűgöző helyek léteznek, amit érdemes minél hamarabb felfedezni. A Bakony előnye, hogy akkor sem tesszük ki magunkat életveszélynek, ha egyedül vágunk neki a kalandnak, és ugyanígy vihetjük magunkkal a gyerekeket is. A hegység területe akkora, hogy hét Budapest is elférne benne, miközben tele van barlangokkal. Azonban bármennyire gyönyörű is a táj, a barlangokba csak profi vezetésével merészkedjünk be.

Cuha-völgy

A kirándulás nagyszerű csúcspontja lehet a Cuha-völgyi pihenőpark és tanösvény. A kellemes levegő és a természetben megbújó állatok mellé különleges vasútvonal is jár, amit a gyerekek is imádni fognak. Nem szabad kihagyni a kilátókat sem, ahonnan majdnem az egész országot belátni. Ha pedig kihasználjuk az őszt, akkor a sárgára festett világ biztosan elvarázsolja az egész családot. A Cuha-szurdok az egyik legajánlottabb túraútvonal, ahol áprilisban ünneplik a vasút napját. A síneken haladva szabadon gyönyörködhetünk a természet közelségében.

Burok-völgy

Ezután érdemes átmennünk Veszprém megyébe. Zirctől körülbelül 40 percre található a Burok-völgy. A terület több, mint 20 éve védelem alatt áll, ami a ritka és változatos állatvilág kialakulásához vezetett. Érdekes, hogy a Burok-völgyben két eltérő klíma alakult ki, ami mellé fokozottan védett ragadozó madarakat is kapunk. Séta közben mindenki gyűjthet medvehagymát, de két kilónál nem szabad többet leszedni. Ha pedig megállunk egy pillanatra, akkor a ritka bogárfajokat is felfedezhetjük. A furcsa alakú sziklák egy teljesen más fantázia világba repítik a látogatót, úgyhogy legalább egyszer érdemes felkeresni a helyet.

Ha pedig Veszprém megyében járunk, akkor rengeteg varázslatos szállás közül választhatunk. Várpalotától mindössze két kilométerre helyezkedik el a pétfürdői Pe-Ki Apartman, ami egy kis égkő a zöld tájban. Bár közel esik a városhoz, minden pihenő érezni fogja a nyugalmat és a csendet, miközben pár perc utazással kényelmesen eléri a közeli boltokat. A kirándulás megtervezésénél nagyon fontos a jó szálláshely kiválasztása, de Pétfürdő tényleg megéri.

Lépés Magazin

hozzászólok