2022. 26. Jusztina, Pál

Magazin

Bácska Kupa, az első és egyetlen nagyszabású e-sport verseny

Sajtóközlemény | 2021. Szeptember 10. 15:25:02 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Cselekvő Fiatalokért Egyesület jelenlegi formájában 2020-ban alakult – tíz lelkes lokálpatrióta fiatal összefogásával. A közösség korábban is létező, aktív, városépítő közösség volt, de a tavalyi évben úgy döntöttek, hogy ezt egyesületi formába öntik.

Céljaink közé tartozik az aktív generáció részére közösségépítő, kulturális és szabadidős rendezvények lehetőségének megteremtése és támogatása. Az elmúlt időszakban, amióta működik az egyesület, több közösségépítő ötletünket megvalósítottuk, illetve több akciót is végrehajtottunk. A teljesség igénye nélkül: volt fotópályázat, heteken át tartó kvízjáték, gazolás és szemétszedés is
mondta el Salamon Ákos, az egyesület elnöke.

Az egyesület a rendezvényt a bajai Eötvös József Főiskolával közösen szervezi, ez a város egyik legrégebbi, egyben legpatinásabb intézménye, amely 150 éves múltra tekint vissza. Felsőoktatási intézményként kiemelt szerepet vállal a város kulturális, oktatási és tudományos életében. Az intézmény fő küldetése, hogy pedagógusok és közgazdászok képzésével járuljon hozzá a régió, illetve az ország társadalmi felemelkedéséhez.

Eötvös József szellemi örökségéhez hűen fontosnak tartjuk, hogy hallgatóink az értékes diploma megszerzése mellett tudásuk, valamint sokrétű gyakorlati tapasztalataik révén felkészülten lépjenek ki a munkaerőpiacra. Büszkék vagyunk arra, hogy a Főiskola falai között a hagyományokra alapozva, korszerű módszerekkel oktatjuk a jövő tanítóit, óvodapedagógusait, valamint csecsemő- és kisgyermeknevelőit. Gazdálkodási Intézetünk a gazdálkodási és menedzsment alapszak mellett gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzést is kínál
tudhattuk meg dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor asszonytól.

A mostani e-sport bajnokság keretében szeretnének a fiataloknak egy olyan programsorozatot, egy olyan lehetőséget kínálni, amely egyrészt hiánypótló a térségben, másrészt az elmúlt másfél év viszontagságai után végre személyes találkozást tesz lehetővé, továbbá jó hangulat jellemzi.

A bajnokság helyszíne és versenynapjainak időpontjai

Helyszín: Eötvös József Főiskola (6500 Baja, Szegedi út 2.) C épület Aula

Időpontok:

2021. szeptember 18., szombat – League of Legends bajnokság (egyéni)
Számítógép

2021. szeptember 25., szombat – FIFA bajnokság
Xbox és PS4

2021. október 2., szombat – Hearthstone bajnokság
Számítógép

Tudnivalók a bajnokságról

A versenyek során a játékosok egy az egy ellen fognak játszani.

A számítógépeket a főiskola biztosítja, az Xbox és PS4 játékkonzolokat az egyesület.

A versenyzők fejhallgatót, egeret és billentyűzetet hozhatnak magukkal, ezen kívül minden eszközt biztosítanak a szervezők.

Jelentkezés

A verseny teljesen ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Legfeljebb 32 fő jelentkezését tudjuk fogadni mindhárom versenynapon, tehát számít a jelentkezések sorrendje.

Kísérőként, nézőként is lehet regisztrálni. Azokat tudjuk beengedni, akik előzetesen regisztráltak a rendezvényre.

A versenyre csak 16 éven felüliek jelentkezhetnek!

Egy személy akár mindhárom versenynapra is regisztrálhat.

Regisztrálni az alábbi linken lehet: https://csefi.hu/bacska-kupa-regisztracio/

A versenynap

Mindhárom versenynapon a programok 10 órakor kezdődnek, a regisztráltak a pontos részletekről e-mailben értesítést kapnak.

Ebédet, illetve egyéb ételt és italt a szervezők a helyszínen biztosítanak.

Nyeremények

Mindhárom versenynapon értékes nyereményekkel készülnek a szervezők.

A főnyeremények versenyenként PS4, illetve Xbox konzolok lesznek, de kontrollereket is lehet nyerni, továbbá egyéb, kisebb ajándékok is gazdára találnak.

Koronavírus infók

A jelenleg hatályos jogszabályok szerint nem kell védettségi igazolvány a rendezvényen való részvételhez, azonban, aki betegségre utaló tüneteket észlel magán, nem látogathatja a rendezvényt.

Egymás biztonsága érdekében a teremben folyamatosan szellőztetünk és rendszeresen fertőtlenítünk. A rendezvény a 484/2020. (XI. 10.) Kormányrendelet szerint magánrendezvénynek m

hozzászólok