2018. február 23. Alfréd

Magazin

Ilyen hely sincs még egy az országban

Antal Tibor | 2016. december 16. 23:41:38 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

 

Kedden nyitott meg a Spájz Baján a Szabadság utcában a volt Mini kávézó helyén. Az üzlet korábban Termelői spájz néven 3 évig a Szarvas Gábor utcában üzemelt, majd rövid szünet után éledt újjá, méghozzá új köntösben, és olyan egyedülálló konstrukcióban, ami nálunk még nem megszokott. Ugyanis már nem csak egy üzletről beszélhetünk, hanem egyben kávézóról is.

 

 

Hogy miként alakult így a dolog, és honnan jött az ötlet, erről Antal Ágnest, a bolt vezetőjét kérdeztük.

 

- Az előző párommal 12 évig voltunk együtt, de külön mentünk mindenféle szempontból, melynek következtében az előző hely bezárt. Én igazából sima üzletet sosem akartam, hanem egy ilyen kávézós bolt volt az álmom. Az ötlet onnan jött, hogy  a bátyám 9 éve kint él Angliában, és én ott szerettem bele ebbe a világba.   Náluk az a szemlélet, hogy mindent az emberért. Májusban kimondottan azért utaztam ki a testvéremhez, hogy sok ilyen helyet nézzek meg, és azt a légkört, ami körülveszi. Utána kezdtem el a szervezkedést, ami nagyon lassan ment. Az asztalokra 3 - 4 hónapot vártam, a kanapéra szintén, de minden egyedileg lett kialakítva. Én mindig azt akartam, hogy ha akárki bejön hozzám, akárcsak két percre, az utána kicsit pozitívabban, boldogabban menjen ki.  Legyen egy olyan hely, ami némileg feltölt.  Kicsit elcsépelt, hogy nem a pénz az első, de nekem tényleg nem. Nekem ebbe a lelkem benne van. 

 

Jobb oldalon a gyereksarok

 

- Hány hasonló vállalkozás van az országban?

 

- Egy üzletkötő hölgy mondta, hogy 40 éve van a pályán, de ő még nem hallott róla, hogy hasonló vállalkozás lenne Magyarországon. Így nem csoda, hogy az engedélyekre is sokat kellett várni.

 

 

- Mennyiben változtak a termékek az előző bolt kínálatához képest?

 

- 90%-ban ugyanaz, illetve találtam még 1 - 2 hozzám hasonló szemléletű embert. Nálam nem úgy működik, hogy elmegyek a nagykerbe, hanem én minden egyes embert ismerek, akinek a terméke itt van. Ha valaki nekem nem szimpatikus, mert kiérződik, hogy csak a pénzért csinálja, az nekem nem jön be. De amivel nem értek egyet, azt sem forgalmazom. Nagyon sok táplálkozás kutatóval kerültem kapcsolatba, meg  figyelem is a testem  egy jó ideje, és van egy bizonyos alapelvem az élethez.  Például egy csomó termék azért nem kapható nálam,  mert én nem adom ahhoz a nevem, hogy itt legyen, még ha sokan keresik is, mert nem tartom jónak.

 

 

- Milyen újdonságaitok vannak?

 

-  Tudunk helyben sütni, és bátran állíthatom, hogy nagyon finom sütijeink, és szendvicseink vannak. Kiemelhetem még a szintén saját készítésű speciális pudingjainkat, amiből minden nap különböző ízű a kínálatunk, hiszen szeretünk újítani.

 

Az első emelet jobb oldalán a pudingok láthatóak

 

Kávénk a régi helyen is volt,  de eddig csak egy  pici házi gépen főztük, most viszont egy nagyon profi szerelésen. Az összes termékünk olyan, ami minden ételallergiának megfelel, de nem szélsőségesen, hanem összeválogatva. Tehát például nem paleók, vagy vegák vagyunk, hanem  mindenből van egy kicsi, a maga egészséges mértékében.

 

Mintha egy volt kollégánkat idéznék

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
10
komment