2022. 26. Jusztina, Pál

Magazin

Hajpakolás az egészséges hajnövekedésért

| 2021. Július 07. 18:41:38 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A fotó forrása: New Africa / Shutterstock.com

Az egészséges hajkorona sokaknak egy olyan természetes adottság, aminek a megóvásáért nem kell törniük magukat. Mások szinte bármit megtennének azért, hogy hajuk dús és életteli legyen, de legalábbis régi fényében tündököljön. Az életünk része ez a változatosság, ahogy az is, hogy a hajunk növekszik, majd kihullik. Akadnak olyanok, akiknek egész életében egyszer sem kell szembenézni a hajvesztés problémájával, míg sokan már a húszas éveikben kopaszodnak.

A közbeszédben kevésbé ismert alopecia vagy alopecia areata egy orvosi kifejezés, amit a túlzott hajhullás leírására alkalmaznak, utóbbit a foltokban hulló hajra. Különféle formái: a férfi és a női kopaszság, a már említett foltokban történő, illetve a hosszú távú fizikai megterhelés következtében kialakuló hajhullás. Ez nem egy fertőző betegség, de ha valaki elveszíti a haját, az érzelmileg komoly teher lehet a számára. Életkortól függetlenül, egyfajta immunbetegségként jelenik meg. Kezelésében sokat segíthetnek a különféle hajápolók, balzsamok és pakolások, mivel sokszor időleges hajhullásról van szó, és ezek a haj szerkezetét javítják, illetve a fejbőr vérellátását.

A különféle kozmetikumok vásárlása mellett mi is könnyedén készíthetünk magunknak hatékony hajpakolásokat. Jól bevált csodaszer több téren is a vöröshagyma, aminek a levével a haj korpásodásának felszámolása, a hajas fejbőr gombás fertőzésének kezelése is működő módszer, miközben a hajnövekedést is elősegíthetjük, különösen, ha még fogyasztjuk is. Ha a hajunk zsíros, akkor szükségünk lesz egy kis eperre, de a szódabikarbóna is beválik. A gyümölcs segítségével remek hatást érhetünk el a zsírosodás megszüntetésében, és eközben tápláljuk is a hajunkat a magas C-vitamin tartalmának hála. Az egyik legnépszerűbb és legismertebb hajpakolás a tojás és olivaolaj keveréke, ami serkenti a fejbőr vérkeringését, miközben a hajat csillogóvá varázsolja. Száraz vagy sérült haj esetén ne feledkezzünk meg a kókuszolaj, mandulaolaj és a méz csodás hatásairól sem, ezeket mézzel, esetleg zsíros tejszínnel elkeverve varázsolhatunk természetes és tápláló hajápolót.

hozzászólok