2021. 23. Zoltán

Magazin

Finom halételek Érsekcsanádon

A Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete | 2019. Július 11. 07:36:56 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Felújított,nagyon szép helyszínen az érsekcsanádi szabadidő parkban rendezték az immár hagyományosnak mondható Sárközi Országos Halfőző Versenyt az elmúlt szombaton. A helyi versenyzők mellett érkeztek résztvevők, csapattagok Szegedről, Bajáról és környékéről, Dunántúlról de még Szabadkáról is. A vajdasági nagy városból érkezett Szász Csongor a Pálinka c.film rendezője a viadalra, aki ezúttal nem a kamerák mögött csillantotta meg tudását, hanem a halfőző bográcsok mellett.

 

 

Külön örömünkre szolgált, hogy a szegedi csapat is bajai halászlét főzött, és nem a Szeged környékén főzött tiszai jellegűt. Elmondásuk szerint sokkal jobban ízlik nekik a bajai jellegű Hungarikum. Minden csapat,versenyző igyekezett tudása szerint a legjobbat főzni. Sok jól ismert arccal, névvel, halászlével találkozhatott itt a közönség. Olyannyira ,hogy az elbírálás során többszöri visszakóstolással tudtunk csak dönteni. A hasonló versenyeken előforduló 1-1 pont különbségek ezúttal csak fél-fél pontra szorultak a zsűrizés végén. Külön kiemelném, hogy a főzéskor használt paprika minősége szinte minden főzőnél kiváló volt. Talán ez érthető is, itt az ország egyik legjobb paprika termelő vidékén.

 

 

Eredmény hirdetés kora délután történt mi szerint a Ponty halászlé kategória helyezettjei a következő versenyzők voltak:


I.  Gyurkity István (Baja)
II. Rajcsány Imre (Érsekcsanád)
III. Veszeli István (Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete)
IV.  eszeli Péter (Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete)
V.  Bajai Győző (Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete)

 


A vegyes halétel kategória végeredménye:


I. Balogh Bálint (Érsekcsanád)
II. Ikotity József (Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete)
III. Fekete Gábor (Érsekcsanád)


Egyéb főtt halétel kategóriát a zsűri javaslatára a szervezők beleegyezésével külön értékeltük. Eszerint a győzelmet megérdemelten BALOGH BÁLINT és lelkes csapata, Márki Tamás, és Ötvös Szilárd érdemelte ki az általuk készített étel különlegességgel a “Harcsafilé Colbert módra finom főzelékkel”, melyet kreatívan,nagy odafigyeléssel és persze rendkívül finoman állították össze.

 

 

Gratulálunk az összes résztvevőnek,a versenyzőknek és gratulálunk Érsekcsanád Önkormányzatának,dolgozóinak, Felső Róbert polgármester úrnak, Kissné Horváth Zsuzsannának művelődésszervezőnek e kiváló program létrejöttéhez!

 

Ádám Péter, Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete

 

 

 


hozzászólok