2023. Október 2. Petra

Magazin

Egy rossz paddal kevesebb

Antal Tibor | 2023. Augusztus 13. 13:55:10 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

2023.VII.14.

Július közepén – mikor javában zajlott a ferencvárosi pad átfestegetési – fóliázási kálváriája – raktunk ki közösségi oldalunkra egy fotót egy Kálvária utcabeli “vihartvert” padról feldobva a labdát, hogy ezt a padot vajon ki festené le bármilyen színűre is. Fang István akit futballberkekben csak Dzsúlióként ismer mindenki egyből jelezte, ő szívesen megcsinálja. A DK-s aktivista az utóbbi időben ugyanis mindenhol ahol be tudja vetni ezermesteri szaktudását segít. Elég ha valahol kikerül egy probléma az internet valamelyik bajaiakat tömörítő oldalára vagy csoportjába, cselekszik. Pedig tehetné azt is, mint egy átlagos fotelforradalmár fórumozó, hogy szidja a kormányt, vagy a városvezetést beállítottságának megfelelően.

2023.VII.29. Elkészült a csiszolás

Ott volt például a vonatkerti mozdony felújításánál, a héten a víziszínpadnál leesett lapokból ragasztott vissza, és korábban is javított padokat társadalmi munkában az egykori Bajális szervezésében is közreműködő lokálpatrióta.

2023.VIII.2. Festés megkezdve

Ma vettük észre, hogy a festéssel is elkészült. Most így néz ki a pad:

Köszönjük neki. Ezzel egy régi pad megújult a városban, de sajnos még nagyon sok várja, hogy hasonló gondos kezek megfiatalítsák. Mint bizonyára sokan emlékeznek rá, a Sikeres Bajáért Egyesület a 2019-es kampányidőszakban szintén újított fel padokat a Vonatkertben. Azóta nem hallottunk hasonló akcióikról, bár az is igaz, hogy az utóbbi időkben mint ahogy be is számoltunk róla, rengeteg új pad kikerült bajai közterekre.

A Rókus utcában
Egy új pad a Kisállomás utcában

hozzászólok