2019. augusztus 23. Bence

Magazin

Csuka és fánk

Ádám Péter | 2019. február 23. 22:53:19 | Utolsó frissítés: 6 hónapja

 

Fotók: Ádám Péter

 

Szombaton tartották az immár hagyományosnak mondható VI. Csukapörkölt főző és az I. Fánksütő versenyt  Dávod Püspökpusztán a megszokott helyen. A reggeli kissé hideg, szeles időjárás ellenére sokan neveztek és még többen voltak kíváncsiak a rendezvényre.

 

 

A jogosan nemzetközinek tekinthető viadalon négy ország versenyzői álltak bogrács illetve gyúródeszka mögé. Jöttek versenyzők Szerbiából, Horvátországból, Szlovákiából és természetesen hazánkból is. Három kategóriában lehetett nevezni, csukapörköltben, egyéb halétel és fánk sütésben.

 

 

A napi programot Bódi Csaba előadása is színesítette. Az ismert gasztronómiai szakember Bene Sándor által vezetett zsűri délután 2-kor hirdetett végeredményt. Az elhangzottak szerint a tavalyinál jobb étkek készültek és néha visszakóstolással lehetett eldönteni a helyezéseket.

 

A fánksütő verseny helyezettjei:


I.Tószegi Tiszavirág HE
II.Pipacsos pihenőház
III. "Édes Mama"

 

Az egyéb halétel kategóriában:


I. Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége
II.Iván Terek
III.Budai István

 

 

A csukapörkölt kategóriában:


I. Korsós Dániel (Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete) (mint kiderült nem csak halászlében jeleskedik)
II.Nagypál Jenő
III. Koszty Gábor

 Dícséret illeti a kiváló szervezésért a Dávodi Önkormányzatot és az ötlet gazdát Horváth Árpádot (Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesület tagja,halfőzőbajnok). Köszönet a szervezők nevében a részvételért a sok versenyzőnek és az Őket kísérő kiváló csapatoknak!

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment