Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!
Bár Gemencen nem találkozhatnak muflonnal, a húsából készített étellel mégis első lett a Gemenc Zrt. csapata a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon.
2022. szeptember 3-án a Soponyai Ökocentrum adott otthont a 15. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválnak és Fejér Megyei Vadásznapnak.
A fesztivál a természet, a vadászati kultúra és a vadgasztronómia szerelmeseinek nemzetközi találkozója, mely kiváló lehetőséget ad a vadhús, mint konyhai alapanyag népszerűsítésére, széleskörű felhasználási területeinek megismertetésére, ezzel együtt az erdőben, vadban és vadászatban rejlő lehetőségek bemutatására, mindezt tartalmas kikapcsolódási és minőségi szórakozási lehetőségek biztosításával fűszerezve.
A főzőversenyre benevező csapatoknak bográcsban készült vadételeket kell elkészíteniük a szervező által biztosított, előre nem megnevezett fajtájú vadhúsból.
A muflonhúsból készült ételek közül a gemenci csapat “Muflonpörkölt tócsniba hajtva” elnevezésű pályaműve nyerte el a hattagú szakmai zsűri elismerését.
A Gemenc Zrt. csapata:
Szakácsmester: Veszeli Péter
Kukta: Kovácsné Solymos Anikó, Veszeliné Cziczek Szidónia és Kovács László