2023. Október 2. Petra

Magazin

A pörkölt muflonból az igazi

www.gemenczrt.hu | 2022. Szeptember 06. 07:20:44 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotók:Gemenc Zrt.hu

Bár Gemencen nem találkozhatnak muflonnal, a húsából készített étellel mégis első lett a Gemenc Zrt. csapata a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon.

2022. szeptember 3-án a Soponyai Ökocentrum adott otthont a 15. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválnak és Fejér Megyei Vadásznapnak.

A fesztivál a természet, a vadászati kultúra és a vadgasztronómia szerelmeseinek nemzetközi találkozója, mely kiváló lehetőséget ad a vadhús, mint konyhai alapanyag népszerűsítésére, széleskörű felhasználási területeinek megismertetésére, ezzel együtt az erdőben, vadban és vadászatban rejlő lehetőségek bemutatására, mindezt tartalmas kikapcsolódási és minőségi szórakozási lehetőségek biztosításával fűszerezve.

A főzőversenyre benevező csapatoknak bográcsban készült vadételeket kell elkészíteniük a szervező által biztosított, előre nem megnevezett fajtájú vadhúsból.

A muflonhúsból készült ételek közül a gemenci csapat “Muflonpörkölt tócsniba hajtva” elnevezésű pályaműve nyerte el a hattagú szakmai zsűri elismerését.

A Gemenc Zrt. csapata:

Szakácsmester: Veszeli Péter

Kukta: Kovácsné Solymos Anikó, Veszeliné Cziczek Szidónia és Kovács László

hozzászólok