2021. 26. Paula, Vanda

Közélet

Kreativitás a szürke hétköznapokban

Antal Tibor | 2020. November 26. 15:38:09 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Akárki akármit mond, a Babits utca nemcsak csendes, de hangulatos utcája is a városunknak. Annak ellenére, hogy nincs messze a központtól, és hogy többemeletes társasházak, háztömbök alkotják. Viszont nem sok utca mondhatja el magától, hogy ilyen sok fa ékesítené, mint a Babitsot. Mától még varázslatosabbá válhatott egy kicsivel, hiszen a trafóállomásra egy Babits idézet került.

Az idézet Babits Második ének című alkotásából való, amit sokan elsősorban megzenésítve ismernek. Gyakran különböző spirituális összejöveteleken is szokták énekelgetni.

A hangulatjavító ötlet egyébként Hiezl József, a Démász nyugalmazott vezérigazgató – helyettesének fejéből pattant ki, és a tervek szerint lesz is folytatás. Első körben a Kodály utcában az egykori “Nyálas Dubec” felirat helyére kerülhet egy népdal kottája, a Gárdonyi utcába pedig az Egri csillagokból egy részlet. Szintén gyorsan sorra fog kerülni a Zrinyi, a Felekiné, és a Pokorny utcában lévő trafó is.

Az alkotás egyébként Szigwárt Krisztina grafikus munkája, aki pár hete már a Bara lakótelepi, és a Csónak utcai ugróiskola felfestésénél is bizonyította tehetségét.

hozzászólok