2018. február 21. Eleonóra

Magazin

A kocka el van vetve

Antal Tibor | 2017. november 09. 15:45:30 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

Teli a stadion

 

Ma délelőtt nyitotta meg kapuit a LEGO kiállítás Baján a Petőfi - szigeti Ifjúsági szálló legfelső emeletén, melyhez hasonló nem igazán volt az utóbbi időben városunkban. A dán építőjátékot talán senkinek sem kell bemutatni, tradíciói, változatossága és időtállósága miatt, és egyszerűen csak azért mert a kockajátékok Rolls - Royce-a. A rendszerváltozás előtt szinte csak külföldön lehetett kapni készleteket, de ezzel együtt is  már több generáció felnőtt rajta hazánkban is.

 

 

Ráadásul mostanában reneszánszát éli rengeteg speciális termékcsoportjának és sok újdonságának, valamint a LEGO filmeknek köszönhetően. Azt pedig hogy a mai gyerekeknek mit jelent, azt testközelből átélhettük mikor a Sugovica Általános  és Sportiskola első osztályosai megérkeztek.

 

 

 

A kiállított munkaasztalokon témakörök szerint láthatunk jeleneteket. Nagy hangsúlyt kap a történelem, hiszen az ókori Római birodalomtól kezdve Nagy Lajos király udvaráig sok minden megjelenik, de láthatunk egy jelenetet az Utolsó mohikán című filmből is.

 

 

Persze a modern kor vívmányait is ki lehet rakni LEGO-ból. Egy komplett város éled újjá például a vasútállomástól kezdve a Decathlon áruházig, a vonatot pedig egy kapcsolóval a kiállítás látogatói irányíthatják.

 

Az emeleten Decathlon, a földszinten Rossmann

 

Távirányítós járművek is készülnek LEGO-ból, melyek közül 5 db egy nagybaracskai rajongó gyűjteményéből  egészíti ki a tárlatot. Az igazi csodák itt is az apró részletek kidolgozottságában rejlenek. A kocsik motorjában például járnak a dugattyúk, de az üléshuzatok is bőrből vannak a Mini Morrisban. Mint megtudhattuk, ezek a darabok, melyek több mint 1000 kockából állnak,  már inkább felnőtteknek készültek.

 

 

A szekszárdi szervezőktől azt is megtudhattuk, hogy nincsenek összeragasztva a kockák, de már gondoltak rá, hiszen sok idejükbe telik egy - egy szétesett modellt újjáépíteni. A bajai tárlat berendezése is több mint egy napot vett igénybe, ennek ellenére saját bevallásuk szerint még szeretnek legózni.

 

Azok az apró részletek

 

A fő szabály a látogatókra nézve, hogy mindent a szemnek, semmit a kéznek. A középső asztalon a Duplo készletekkel, illetve különböző Technic gépekkel, társasjátékokkal viszont lehet játszani, aminek nagy sikere is volt

 

Jó most gyereknek lenni

 

Bár pontos adatot nem árultak el, annyit sikerült megtudnunk, hogy a kiállított játékok összértéke egy jó nagy új autó árával vetekszik.  A LEGO kiállítás a szervezőknek köszönhetően a Sugóparti Hírek 10 olvasója díjmentesen tekintheti meg. A sorsolás megtörtént, amit azóta publikáltunk is facebook oldalunkon. Aki esetleg ezúttal nem nyert, az ne keseredjen el, hiszen igyekszünk városunkba látogató minden családi programra jegyeket szerezni, úgyhogy érdemes követni minket.  A LEGO kiállítás megtekintését pedig mindenki számára ajánlani tudjuk. Főleg a gyerekeknek, illetve azoknak a felnőtteknek, akinek nem sikerült felnőni. Köztünk szólva vagyunk így ezzel páran.

 

 

Business elnök is persze itt van

 

A kiállítás csütörtöktől - szombatig 8.00 - 17.30-ig, vasárnap 9.00-től 16 óráig tekinthető meg.

Jegyárak: Felnőtt: 1000.- Gyerek 500.- Csoportos 400.- (nevelőknek ingyenes) Családi 2500.- (2 felnőtt+2 gyerek)

Csoportos jegyet előre bejelentkezők válthatnak! Nincs előre megkötött létszám.

A tárlatot megközelíteni legegyszerűbben a recepció felől lehet, ahonnan táblák is jelzik a helyes útirányt.

 

LEGO ország jobban teljesít

 

Facebook galériánk:

https://www.facebook.com/pg/sugopartihirek/photos/?tab=album&album_id=1886034868103223

 

 

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment