2021. 17. Zsófia

Magazin

A győztes nem szereti az erőset

Antal Tibor | 2021. Szeptember 04. 21:09:04 | Utolsó frissítés: 2 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Pár hete amikor Hartán jártunk az Őrült hajók versenye nevű programon, arról írtunk, hogy milyen jó lenne, ha nálunk is lenne valami hasonló. Nos, örömmel jelenthetjük, hogy még ha egészen más jellegű, de azért Baján is akad egy igen őrült program. Itt a ChilliBaja Chilievő versenyre gondolunk, amit szombaton délután rendeztek meg a Halászati Mini Skanzenben.

Ránézésre is erős

Már az gyanús volt, hogy őt óra előtt özönlöttek az emberek a Türr felé Galagonyásnál, és a helyszínre érve is azt tapasztaltuk, hogy hatalmas az érdeklődés a vicces program iránt. Bár a Chilievő versenyt más helyszínen sokkal szűkebb érdeklődés mellett már tavaly is megrendezték, azonban újításként első alkalommal most Chiliburger evő verseny is volt.

Chiliburger kulturált elfogyasztása

A 20 benevezettnek egy “ménkű erős” dupla húsos hamburgert kellett elfogyasztania egy csak kicsit gyengécskébb steak burgonyával. És nem mellékesen közben nem lehetett inni, aki ivott az kiesett. Nehezítésként még ha valakinek sikerült elfogyasztania az adagját még 5 percig a helyén kellett maradnia. Aztán hogy holnap reggel ki hogy ébred az már egy másik történet.

A többségnek nem jött össze

A győztes végül a bajai Hornyák Ferenc lett, aki elmondása szerint nem szereti a csípőset, viszont két nappal ezelőtt hasonló ételek fogyasztásával készült a nagy viadalra. Hozzátette, azzal volt mindenkinek elsősorban a baja, hogy nagyok voltak az adagok nem is az erejével.

A győztes Hornyák Ferenc

A győztes 10 ezer forintos utalvánnyal lett gazdagabb, és indult az egy órával később kezdődő Chilievő versenyen is, ahol aztán gyorsan kiesett. Ez a verseny egész más lebonyolítású volt, hiszen a benevezett 20 főnek (igazából túljelentkezés volt még e fölött) egyre erősebb paprikákat kellett megennie a hagyományos erős paprikától felfelé, és inni természetesen itt sem lehetett.

A hab a a tortán, hogy a 10 elfogyasztott bivalyerős paprika után egy édes kápiát kellett megenni minél gyorsabban, és akadt aki itt esett ki. A viadal érdekessége volt, hogy három hölgy is elindult, közülük Anna sok férfit megszégyenítve a második helyet szerezte meg, így sok ajándékot vihetett haza.

Anna majdnem meglepetést okozott

A legnagyobb tapsot és biztatást mégis Zoltán kapta, aki kis túlzással halálán volt minden paprika elfogyasztása közben, mégis sokáig nem adta fel, de akadt olyan versenyző is aki színeset ásított. De ha mégis nagyobb baj lett volna, a helyszínen az egészségügyi biztosítást az ismert mentőtiszt, Reményi László aszolgáltatta.

Zoltán bajban

A győzelmet végül egy hajósi fiatalember Huber András, becenevén Kelcsi szerezte meg, ami nem meglepetés, hiszen több éve ő is chili termesztéssel foglalkozik, és napi szinten fogyasztja is saját termékeit. Kedvence az Aile mon drops paprika ha jól írtuk, és a Carolina reapersből készült szószokat is imádja, de bővebben nem tudott nyilatkozni nekünk, mert nem nagyon tudott még beszélni.

A II. ChiliBaja győztese Huber András – Kelcsi

A győztes 30 ezer forint pénzdíjban részesült, és több más nyeremény is megillette. Általános derültség kerekedett abból például, hogy egy 5 ezer forintos fodrász utalvány is kapott, holott a legegyszerűbb férfi frizurát viseli. A show után az est sztárvendége Janklovics Péter stand – up komikus következett, akit többek közt a Mélyvíz sorozatból is ismerhetünk.

Janklovics Péter

Összességében egy jó hangulatú nagyon kreatív rendezvényt láthattunk, ami még akár tovább fejlesztve több kategóriával egy egész napos program, fesztivál is lehetne.

Aki lemaradt volna a programról, itt megnézheti.

hozzászólok