2022. 24. Timót

Közélet

Újabb jelöltek

Antal Tibor | 2020. November 20. 14:25:32 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Tegnap számoltunk be arról, hogy a Demokratikus Koalíció László Károlyt jelöli a 2022-es parlamenti választásokra közös ellenzéki képviselőnek a Bács – Kiskun megye 6. számú választási körzetében, azaz Baján és környékén. Bejelentése úgy tűnik láncreakciót indított el. Előbb szintén még csütörtökön Garami Artúr hozta nyilvánosságra indulását függetlenként, aki 2018-ban az önkormányzati választásokon is indult bajai polgármesterjelöltként.

Forrás:Garami Artúr facebook oldala

Majd a mai nap folyamán Szabó Richárd is eljuttatta hozzánk közleményét, aki az önkormányzati választásokon még a Sikeres Bajáért Egyesület szekerét tolta, de később az általa nyilvánosságra hozott felvételek után kellett lemondania László Károlynak az alpolgármesteri posztról. A “Lángosos Ricsiként” ismert volt vállalkozó szintén függetlenül kívánja megméretni magát.

Szabó Richárd

Szabó Richárd közleménye:

Tisztelt Sugóparti Hírek!

Tájékoztatni kívánom Önök által is, a bajai illetve környékbeli településeken élőket, hogy magam is indulok a 2022-es Országgyűlési választásokon. Azt gondolom hogy a térségben eléggé elburjánzott pro és kontra, jobb és baloldal között az ellenségeskedés, aminek főként, jellemzően a Baján élő emberek szenvedik meg a következményeit. Míg a vidéki településeken általában jó a kapcsolat a jelenlegi országgyűlési képviselővel, addig Baján ez sajnos nem mondható el. Baján a városi vezetők figyelmét elterelik a helyi fontos ügyekről az országos politikai indulatok. Egymásra mutogatás megy egy egy fejlesztés vagy projekt létrehozásában. Vádaskodás, ellenségeskedés, és sértő személyeskedő jelzésekkel posztolnak, így meggyőződésem hogy nem lehet higgadt párbeszédeket folytatni a térségi fejlesztések kapcsán. Az internetes felületeket elöntötte a gyűlöletkeltő oldalak szánalmas cikkei, melyeket helyi képviselők, sőt , sajnos maga a bajai polgármester Nyirati Klára is megoszt. Teszi ezt annak ellenére hogy tavasszal a kérésemnek megfelelően minden párt elfogadott, és aláírt egy gyűlöletkeltés elleni nyilatkozatot. Terveim között számos problémára szeretném az országgyűlésben felhívni a figyelmet. A vidéki településeken élő embereknek szükséges olyan autóbuszmenetrendet kialakítani, hogy akár hétvégén is rendre tudjanak közlekedni a munkahelyük és az otthonuk között. Olyan párbeszéd kialakítása a települési polgármesterekkel, ami nem a párt ideológiája, hanem a településen élő emberek javát szolgálja. Hitem szerint nemet mondani minden olyan parlamenti döntésre amely az emberek életét negatív irányba tolja, illetve megtalálni azt a közös értékrendet, ami a baloldal és a jobboldal, a liberális, és a konzervatív nézeteket egyaránt tiszteletben tartja, azt nem erőlteti egyetlen Magyar emberre sem. Szorgalmazni kívánom a helyi értékteremtő beruházásokat, munkahelyeket létrehozó vállalkozások támogatását. A már meglévő kis és közép vállalkozásoknak a védelmét illetve fejlesztését. Fontos hogy támogatni szeretném a legelesettebb embereket, családokat, egy egy olyan programmal, ami célzottan Őket segíti a mindennapokban. Szoros együttműködés kell a helyi kisebbségi, nemzetiségi önkormányzatokkal, valamint a térség infrastruktúrájának mihamarabbi, további fejlődését célzottan támogatni. A helyi segélyszervezetek támogatását, valamint a mezőgazdaságból, állattenyésztésből élő családok fokozott gazdasági megsegítését. Tudom, nem kis feladat áll előttem. Tudom sok támadásnak leszek kitéve, tudom hogy majd jönnek a szennyoldalak a cikkeikkel, és azt is tudom hogy nem leszek kegyeltje sem a jobb, sem a baloldalnak, de belevágok, mert hiszem hogy a környező települések, Baja városa nem ezt érdemli.

Tisztelettel: Szabó Richárd

hozzászólok