2020. November 23. Kelemen, Klementina

Közélet

László Károly már nem alpolgármester

Antal Tibor | 2020. Június 11. 12:00:39 | Utolsó frissítés: 6 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Nyirati Klára Baja város polgármestere sajtótájékoztatót tartott ma, 2020. június 11-én 13 órakor a Bajai Polgármesteri Hivatal Borbíró termében, a városvezetést érintő személyi változásokkal kapcsolatban.

A polgármester asszony nyilatkozata során elmondta, hogy László Károly lemondott Baja Város Önkormányzat alpolgármesteri címéről, azonban tagsága nem szűnik meg a Sikeres Bajáért Egyesületben. Emellett kihangsúlyozta, hogy az említett változás semmilyen formában nem befolyásolja az ellenzéki pártok közötti összefogást, a koalíció a továbbiakban is egységként működik. – szólt a Bajai Városházi Sajtóiroda közleménye.

László Károly egy korábbi testületi ülésen

-Úgy döntöttem, hogy  lemondok az alpolgármesteri tisztségről. Továbbra is odaadással kívánom képviselni a bajai emberek érdekeit. – küldte el rövid közleményét a Sugóparti Híreknek a leköszönő alpolgármester.

Ennyi a hír erősen kimért hivatalos része, de szerencsére ezúttal mi is meg lettünk hívva a sajtótájékoztatóra, amit ezúton is köszönünk, így első kézből tudtunk kérdezni. Például azt is megtudhattuk, hogy egyelőre nem neveznek ki főállású alpolgármestert a megüresedett helyre, de később ez nem elképzelhetetlen. László Károly lemondásainak okairól a közleményekhez hasonlóan a sajtótájékoztatón sem esett szó, amit a felvezetőben le is szögeztek, hogy így lesz. De az egész botrány akkor robbant ki, mikor múlt héten Szabó Richárd, korábbi bizottsági tag közösségi oldalán élő adásban mondott el sok mindent, amit aztán az országos média egy része is felkapott. “Lángosos Ricsi” második bejelentkezésében ténykén kezelte, hogy László Károly már csak volt alpolgármester, ám a mai sajtótájékoztatón elhangzottak szerint csupán szerdán délben történt meg a lemondás. A leköszönő alpolgármester amúgy a sajtótájékoztatón nem vett részt, előtte szállt be a főtéren a hivatal előtt parkoló autójába, és családjával távozott. A polgármester asszony kérdésünkre azt is meg tudta erősíteni, hogy a tegnapi nap folyamán az önkormányzati tanácsadók egyike, Csontos Attila szintén lemondott posztjáról. A hivatalos indok szerint munkahelyi elfoglaltság miatt, hiszen ő egy nagy cég vezetője is, ahol úgy alakult a helyzet, hogy sokkal több időt kell eltöltsön, így a napi több órás önkormányzati tevékenység már nem fért bele. Viszont támogatásáról és arról hogy gazdasági tanácsokkal segí, továbbra is biztosította a polgármester asszonyt. Próbáltunk tudakolózni két városházi hivatalnok, Perlaky Ferenc, és Kurkó Andrea közeli menesztésének okairól is akiknek neve szintén szerepelt Szabó Richárd élő adásában, de ennek ismertetése Dr. Papp Zoltán jegyző hatásköre. Hozzá már pár napja írásban fordultunk a kérdéssel, amint megjön a válasz természetesen ismertetni fogjuk olvasóinkkal.

hozzászólok