2021. 16. Gusztáv

Közélet

Új tagok a felügyelőbizottságokban

Antal Tibor | 2020. Május 22. 07:23:42 | Utolsó frissítés: 8 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Egyes korábbi tagok lemondása miatt Nyirati Klára polgármester határozatban döntött az önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaságok felügyelőbizottsági tagjai megbízatásának felülvizsgálatáról. A következő változások történtek.

A Baja Marketing Kft. változatlanul dr. Brachinger Tamás tölti be tisztségét, új tagként Dömény János és Zsilinszky Bianka került be.

A Baja Hangja Kft.-ben változatlanul Marton Péter tölti be tisztségét, új tagként került be Kajtár József és Lovretity Zoltán.

A Bajai Kommunális és Szolgáltató Nonprofit kft.- ben változatlanul Cseh Béla tölti be tisztségét, új tagként került be Bartos Nándor és Horváth Roland.

A Bajai Temetkezési Kft.-ben változatlanul dr. Zöld László Csabáné tölti be tisztségét, új tagként Teket Melinda és Béniné Kozsdi Anna került be.

A Baja Vagyon Vagyonhasznosítási és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaságban változatlanul Balogh Zoltán és Csontos Csaba tölti be tisztségét, új tagként pedig Széll Péter került be.

Az új tagok közül Dömény János, Kajtár József, Béniné Kozsdi Anna, Teket Melinda és Széll Péter is a Sikeres Bajáért Egyesület képviselőjelöltje volt a 2019-es önkormányzati választáson. Közülük Teket Melinda és Széll Péter be is került a testületbe. Az evezősök edzője, Bartos Nándor és Horváth Roland is ténykedett korábban a testületben MSZP-s képviselőként. Horváth Roland a korábbi érsekhalmi polgármester DK-s képviselőként jelenleg is a megyei testület tagja. Zsilinszky Bianka pedig a FIDESZ – KDNP képviselőjelöltje volt az őszi önkormányzati választásokon.

Minden esetben a régi tagok 2020. január 1-től, az újak pedig 2020. május 1-től töltik be a tisztséget, határozott ideig, 2024. december 31-ig.

Fontos azonban kiemelni, hogy a koronavírus járvány során megváltozott gazdasági helyzetre való tekintettel az önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő gazdasági társaságok felügyelőbizottsági tagjai 2020. május 1-től nem részesülnek díjazásban.

A teljes dokumentum itt olvasható.

hozzászólok