2020. 30. Jeromos

Közélet

Hajó, ha nem jó

Antal Tibor | 2020. Május 21. 11:28:31 | Utolsó frissítés: 4 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Tóth Kálmán téren minden rendben

Korábban már képek formájában beszámoltunk arról, hogy a jó idő beköszöntével nem mindegyik szökőkút ébredt fel Csipkerózsika álmából városunkban. A Tóth Kálmán téri csobogó, és a bányais körforgónál lévő formában van, a kórház előtti viszont gyalázatos állapotban.

Végül is van víz benne


“A Rókus utcai nagyobb mértékű tisztítást és felújítást követel, mivel eredetileg nem vízforgatós rendszerrel lett kiépítve, mely se nem gazdaságos, se nem környezetkímélő. “- írta a Bajai Városházi Sajtóiroda közösségi oldala.

Viszont az Árpád téri körforgóban sem üzemel a vitorláshajó, ami azért nagyobb meglepetés, hiszen tavaly készült el. Igaz némi víz ebben is van, de csak azért, mert szerdán esett az eső.


Ezzel kapcsolatban pedig ezt írta a már említett sajtóiroda oldala: Az Árpád téri körforgalom vitorláshajó szökőkútjának beindítására a Bajai Kommunális és Szolgáltató N.Kft. már benyújtotta igényét a NKM Energia Zrt. szolgáltató felé, így, az átfutási idő letelte után a hajó hamarosan működni fog.
A jelenlegi üzemen kívüli állapot oka, hogy a tervezési és kivitelezési problémákból fakadóan a tavalyi év során a szökőkút csupán ideiglenes áramforrást kapott. Az állandó áramellátáshoz süllyesztett kapcsolószekrény beépítésére lett volna szükség, amit a választások közeledtével megsürgetett munkálatok miatt elmulasztottak.
Emellett, a medence építési anyaga sem tűnt szerencsés választásnak, hiszen az elmúlt tél enyhe időjárása ellenére is, a felfagyás jelei mutatkoznak a lerakott mészkőlapokon, melyre végleges megoldást csupán a burkolatcsere jelenthet.
Mivel célszerű a burkolatcsere alkalmával megejteni a kapcsolószekrény beillesztését is, kialakításáig szintén ideiglenes lesz az elektromos ellátottság.
Ajánlatos nagyobb körültekintéssel végezni ezeket a projekteket, hiszen az említett szökőkút hibái nem egyediek a városban. Hasonló gondok merültek fel az Árpád téri ivókút, valamint a Tóth Kálmán téri csobogó esetében is.

Eddig tartott a sajtóiroda közleménye. Annyit azért hozzátennénk a megsürgetett munkákhoz, hogy emlékeink szerint így is száz napig tartott a blokád, a lezárás, a jelzőlámpával irányított forgalom az Árpád téren, amivel már szinte mindenkinek tele volt a hócipője.

A város további szökőkútjai közül a főtéri csobogó működik, és most szerdán a Roosevelt téri “Neptunt” is beüzemelték.

A városi északi kapujában a körforgóban található szökőkút létezéséről, meg valószínűen a legtöbben nem is tudnak, hiszen rövid aktív időszakára csak kevesen emlékeznek, és azóta szóba sem kerül.

Egy régebbi fotó a körforgóból, ami most is készülhetett volna

hozzászólok