2020. 23. Tekla

Közélet

Új gépek itt és ott

www.aduvizig.hu nyomán | 2020. Május 22. 07:42:06 | Utolsó frissítés: 4 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Oestler T100 Fotók:Aduvizig.hu

Igazgatóságunk alapfeladatai ellátásához számos munkagéppel végzi tevékenységeit, melyek az idők folyamán elhasználódnak, ezért szükséges, hogy a folyamatos gépkarbantartás mellett új gépek beszerzése is. Az idei évben több munkagéppel gyarapodott az igazgatóság gépállománya. Az eszközök beszerzésekor elsődleges szempont volt, hogy egy jól kihasználható géplánc kerüljön igazgatóságunkhoz, melyek segítségével alapfeladatait hatékonyabban tudja a jövőben ellátni.
Ennek megfelelően került beszerzésre egy Oestler T100 típusú traktorvontatású és meghajtású rakodógép, mely hatékony eszköze a csatornáinkban összetorlódott nád és hínártömeg eltávolításának. A gépbeszerzés korábbi tapasztalatokra épült, hiszen Kunszentmiklósi Szakaszmérnökségünkön ez a típusú gép már bizonyította hasznosságát.

A központi projekt keretében valósult meg egy önjáró, távirányítással vezérelt erdészeti mulcsozó, melynek előnye az, hogy szélsőséges körülmények között, igen meredek rézsűn is hatékony munkára képes.

Az önjáró mulcsozó

A gépbeszerzés további eleme egy rézsűkaszáló géplánc mely egy korszerű, mellső kihajtással is ellátott John Deere 6120M típusú mezőgazdasági vontatóból, HYMACH TDH P800 TR 120 karos rézsűkaszálóból és Sauerburger Sigma 1500 típusú mulcsozóból áll.

John Deere 6120M

Végül IPA projekt keretében egy Case WX188 típusú gumikerekes forgókotró számos speciális munkaeszközzel valamint egy Manitou MLT737 típusú teleszkópos rakodógép beszerzése valósult meg. – írta az Aduvizig.hu

Case WX188

De hasonló örömhírekről számolhatott be Kovács László, Bácsbokod polgármester is közösségi oldalán:

A mai napon Zsigó Róbert államtitkár úrral térségünk országgyűlési képviselőjével és Vedelek Norbert úrral, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnökével átadtuk a falunak és dolgozóinknak a képeken látható 4 db STIHL fűnyírótraktort.Fontos, hogy a beszerzés LEADER pályázatokból valósulhatott meg. De talán még fontosabb, hogy ezek a pályázatok az önkormányzat és helyi civil szervezetek összefogásával készülhettek el és valósulhatnak meg. Azt gondolom, hogy ez az összefogás, az együtt gondolkodás és a közös célokért végzett munka fogja tovább fejleszteni Bácsbokodot! – írta a község első embere.

Fotó: Kovács László facebook oldala

hozzászólok