2022. 2. Ottó

Közélet

Társasház helyett játszótér

Antal Tibor | 2021. Június 02. 06:30:55 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

2021.VI.2.

2017-ben még arról számoltunk be, hogy társasház fog épülni a Jelky tér üres telkén az Emitel épülete mellett. Talán a városlakók jobban jártak, hogy ebből a tervből nem lett semmi, ugyanis a tér jelenleg is zajló átépítése során ide egy játszótér kerül.

Méghozzá olyan elemekkel, amik a városban máshol talán nem is találhatóak meg. Éppen ezért valószínű, hogy sokan fogják használni. A fákat már ide is elültették, és valószínű később padokat is telepítenek.

Reményeink szerint kerítés is lesz körülötte, hiszen a város egyik legforgalmasabb kereszteződéséről beszélünk. A mai reggeli csúcsban például a szupermarketből való kikanyarodás sem volt egyszerű a körgyűrű irányába.

Lehetnek dugók majd a Spar-nál is

A másik kérdés emiatt, hogy a légszennyezettség milyen mértékű lesz. Mint említettük a fásítás már megtörtént, de ezen kívül egzotikus növényeket is találtunk a téren, ami egy esetleg más hasznosítás lehetőségét is felveti. Igaz ezt jelenleg a magyarországi törvények tiltják.

A téren egyébként hétközben folyamatosan dolgoznak. A játszótér építése mellett jelenleg a térkövezések zajlanak, illetve a leendő szökőkutas medence kivitelezési munkái is folyamatban vannak.

A munkálatok egyébként 2020. július vége óta zajlanak, és a tervek szerint 2021. augusztusában fognak befejeződni.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium elrendelése alapján, a NIF Zrt. beruházásban valósul meg. Ennek kivitelezése melyet a Reaszfalt Kft. munkatársai végeznek nettó 1,3 milliárd forintba kerül.

hozzászólok