2021. 23. Zoltán

Közélet

Fejlesztések Madarason

Sajtóközlemény | 2021. Június 02. 05:17:01 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Kormány “Felzárkózó települések” gazdaságélénkítő programja keretében 100 millió forint támogatást kapott Madaras. A település a helyi térkő- és faipari üzem fejlesztéséhez vásárolt eszközöket az összegből.

A beruházás célja a termelő kapacitás bővítése volt a madarasi térkő- és faipari vállalkozásnál, ahol bel- és külterületi utak, járdák, árkok, külső terek felújításához szükséges anyagokat, elemeket, térköveket gyártanak más települések és a lakosság számára is. A faipari részlegben játékok, termékek gyártása folyik (fából készült játékok, játszótéri elemek, külső térelemek, padok, stb.) és különböző faanyagok aprítását, méretre vágását is végzik. Emiatt került beszerzésre élmaró, végelvágó, élfóliázó gép és tartozékai, továbbá egy vízszintes szalagfűrész is.

Ezen kívül gépi szolgáltatásokkal is megjelentek a piacon, melyhez a 100 millió forint kormányzati támogatásból kotró-rakodógépeket, egy 12 tonna teherbírású billenős pótkocsit, valamint egy 140 lóerős traktort is vásároltak a helyi vállalkozás számára.

Ebben az összegben a program időtartama alatt 5 új álláskereső személy foglalkoztatásának egy éves bértámogatását is megkapta az önkormányzat.

hozzászólok