2021. 8. Mihály

Közélet

Sajtótájékoztató három témában

Antal Tibor | 2021. Január 13. 09:12:04 | Utolsó frissítés: 4 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kedden a Mi Hazánk Mozgalom pártigazgatója Szabadi István tartott sajtótájékoztatót Baján a Szentháromság téren. Sajnos erre munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudtunk elmenni, azonban kérésünkre közleményt adott ki az elhangzottakról.

Szabadi István

KÖZLEMÉNY

Doni hősökre emlékezünk

Az 1943-as doni áttörés áldozataira emlékezünk a mai napon, január 12-én. A 78 évvel ezelőtti doni katasztrófa az egyik legsúlyosabb vereségként vonult be a magyar hadtörténelembe, és a második világháború magyar történetének meghatározó eleme lett.Szinte nincs olyan magyar család, akit közvetlenül vagy közvetett módon ne érintene.Óriási áldozatokat követelt az elmúlt évszázadokban az, hogy az országunk meg tudjon maradni magyarnak itt, a Kárpát-medencében. Ezen áldozatok egyike az 1943. január 12-én a Don-kanyarban történt tragédia, ahol 200 ezer magyar katona erőn felül, embertelen körülmények között, -30 Celsius-fokos hidegben, hiányos felszereléssel próbálta megállítani a nála jóval erősebb és jobban felszerelt Vörös Hadsereget.Kötelességünknek érezzük, hogy emlékezzünk a magyar honvédekre, akik életüket adták és mindeközben megőrizték katonai becsületüket. Fejet hajtunk áldozatuk előtt! Dicsőség a Hősöknek!
Szabadi István

KÖZLEMÉNY

A Mi Hazánk maradt az egyedüli Gyurcsány-mentes ellenzéki párt

A Mi Hazánk maradt az egyedüli Gyurcsány-mentes ellenzéki párt. A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely eltörölné a mentelmi jogot, kizárná  aközélertből a volt kommunistákat, írni-olvasni tudáshoz kötné a szavazati jogot, az oktatásban pedig az integráció mindenáron való erőltetése helyett szegregálna is. A Mi Hazánk bevezetné a sorkatonai alapkiképzést, 2030-ban népszavazást tartana az EU-tagságunkról, vagyonadót vetne ki a milliárdosokra és kitiltaná a homoszexuális propagandát az iskolákból. A Mi Hazánk dupla büntetést szabna ki a politikusbűnözőkre, megszüntetné a cigányügyi programokat és hatályon kívül helyezné a trianoni diktátumról szóló törvényt.

Mi Hazánk Mozgalom

KÖZLEMÉNY
Az uszodák megnyitását és a tornaórák újraindítását szorgalmazza a Mi Hazánk

Az uszodák és edzőtermek megnyitását szorgalmazza a Mi Hazánk Mozgalom, a lezárásellenes párt, valamint a hónapok óta többnyire szünetelő testnevelésórák újraindítását. Az, hogy futni sem mehet a szülő, miután lefektette gyermekét, ugyanolyan kontraproduktív, mint a 19 órai boltzár, mely miatt csak összezsúfolódnak a vásárlók. Itt az idő feloldani a kijárási tilalmat!

De nemcsak kenyérrel él az ember, a színházak, stadionok-sportcsarnokok és más szórakozóhelyek újranyitását is szorgalmazza a Mi Hazánk, és különösen a vendéglátóhelyekét: akár korlátozott létszámmal, de működhessenek ismét január 11. után! Ezek a többségében kisvállalkozások nem bírnak tovább zárva tartani, tönkre fognak menni, hiszen a tavalyi évben is nagyjából négy hónapot zárva kellett lenniük. Egy vendéglátóhelyen egyszerre így sem tartózkodna több ember, mint pl. egy átlagos élelmiszerüzletben, nem beszélve a plázákról, ahol több ezer ember volt egyszerre jelen a múlt hónapban is.

A Mi Hazánk tiltakozik az oltás lehetőségével nem élők hátrányos megkülönböztetése ellen. Legyen joga mindenkinek dönteni! Aki úgy érzi, hogy rá fertőzésveszélyt jelenthet egy oltást visszautasító honfitársunk, az önmagát beoltathatja. Mindenki dönthessen a maga sorsáról, ne diszkriminálják a másként gondolkozókat!

Gigantikus kiadások vannak a lezárások miatt, pedig e pénznek volna helye pl. az egészségügy különböző területein. Felbecsülhetetlen egészségkárosodást szenvednek el az emberek a halasztott műtétek, az elmaradt kontroll- és szűrővizsgálatok miatt. A Mi Hazánk mint a lezárásellenes párt nem hagyhatja szó nélkül az uszodák kontraproduktív bezárását, és a minisztériumi állásfoglalás nyomán hónapok óta többnyire szünetelő tornaórákat, miközben a mindennapos testnevelésre most nagyobb szükség volna az immunrendszer erősítése érdekében, mint máskor. Szlovéniában ezért nyitják most meg az uszodákat és edzőtermeket, Magyarországnak is lépnie kell!

Mi Hazánk Mozgalom

hozzászólok