2021. 3. Kornélia

Közélet

Jött egy kis pénz Bajára

Antal Tibor | 2021. Január 15. 17:26:51 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Korábbi látványterv az új piacról

Kámánné Dr. Bari Bernadett képviselő tette ma közzé közösségi oldalán az örömhírt, miszerint a Magyar Közlöny 2020. december 24-i közleményében két pozitív döntés is szerepel Bajával kapcsolatban. Az egyik hogy a kormány 33.804.000 plusz forrást biztosít a városnak a kötelező önkormányzati feladatok biztosítása érdekében.

A másik, hogy 84.772.074 forint érkezik a Dr. Alföldi József tér megújítására, és a kapcsolódó Vöröshíd sétány kialakítására, amelynek segítségével városi aktív rekreációs zöldterületek jöhetnek létre. Ez a fejlesztés a korábbi látványterveken is szerepelt, aztán még sem valósult meg a piac felújítása kapcsán.

A korábbi látványterv

A Közlöny szerint a beruházás helyszínén közúthálózatot a zöldterület használatát segítő módon felújítják, szilárd burkolatról látják el.

A képviselő asszony posztjában kiemelte, hogy a decemberi jó hírek az önkormányzat tájékoztatásából eleddig kimaradtak. Mi ehhez még annyit hozzátennénk, hogy szokásától eltérően a parlamenti képviselőnk sem számolt be eddig ezekről a kedvező döntésekről, csupán most osztotta át Kámánné posztját. Ez azért érdekes, de a lényeg a jó hír. Nyilván szenteste minden politikusnak volt fontosabb dolga, de azért már az idei évből is eltelt két munkahét.

hozzászólok