2020. Október 30. Alfonz

Közélet

Pedagógusok fertőződtek meg

Antal Tibor | 2020. Szeptember 23. 16:42:18 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A múlt héten számoltunk be arról, hogy Baján a III. Béla Gimnáziumban, a Szent László ÁMK-ban és a Türr István technikumban is felütötte fejét a koronavírus. Ma azonban általános iskolákkal kapcsolatban kaptunk hasonló híreket. Ugyanis a Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda egyik pedagógusáról derült ki, hogy Covid – pozitív.

-Kollégánk már több mint 10 napja táppénzen van, amikor táppénzre került negatív tesztje volt. Pozitív tesztet csak most végeztek nála,valószínű családtag által fertőződött meg a táppénz alatt. Mivel az intézményben nem tartózkodott, se diákkal se kollégával nem érintkezett így karanténra nem került sor az iskolában . – nyilatkozta Bíró Györgyi intézményvezető a Sugóparti Híreknek.

Az Újvárosi Általános Iskolában azonban két osztály számára mától elrendelték a digitális oktatást (összesen 34 tanuló) és egy pedagógus is karanténba került, aki péntek óta betegállományba volt, és azóta a tesztje sajnos pozitívnak bizonyult. A gyerekek azonban egyelőre tünetmentesek, ha ez így marad akkor hétfőtől visszatérhetnek az iskolába.

hozzászólok