2020. November 24. Emma

Közélet

Pozitív koronavírus – tesztek két bajai iskolában

Antal Tibor | 2020. Szeptember 16. 21:27:41 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A III. Béla Gimnáziumban a végzős osztályok szeptember 17-től azaz csütörtöktől átállnak a tavaszról már ismert digitális oktatásra. Ennek oka, hogy zömmel az évfolyamból már 120-an vannak karanténban, és rajtuk kívül 21 pedagógus is. Tesztelésük folyamatosan zajlik, és sajnos már több pozitív eredmény is született.

A Bajai Szakképzési Centrum iskoláiban még nem ilyen súlyos a helyzet, de hétfőn kiderült, hogy a Türr István Technikumban az egyik kilencedikes lány tesztje pozitív lett. Megkeresésünkre Virág Tibor kancellártól megtudhattuk, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Hivatal az érintett osztályt szeptember 20-ig házi karantén alá helyezte, és rajtuk kívül 8 pedagógust is. Tesztelésük folyamatosan zajlik, pozitív eredményt egyelőre szerencsére senkinél nem diagnosztizáltak.

-A Szakképzés Centrumba 2600 diák jár, akiket 300 pedagógus tanít. Közülük 31 került most házi karanténba, de felajánlottuk minden szülőnek, hogy gyermekük áttérhet az online oktatásra. Ezt mindössze 15-en választották, többségében veszélyeztetett betegséggel rendelkező tanulók esetében. A karanténba helyezett osztály tanulóinak szüleivel beszélgetve szinte mindenki várja, hogy20-án újra jöhessen iskolába. További megbetegedésekről pedig nincs hír. – zárta sorait a kancellár.

hozzászólok