2020. November 29. Taksony

Közélet

Biztos sokan kíváncsiak, milyen időjárás várható a napokban

Domak Viktor | 2020. Szeptember 23. 16:03:01 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Biztos sokan kíváncsiak, mi várható a napokban, így Domak Viktor a Baja és Környékének Időjárása oldal szerkesztője egy fáklya elemzéssel jelentkezett.

  1. Péntekig még az átlagnál kissé melegebb, változékony idő. DNy felől áramlik fölénk ez az enyhe, változó nedvességtartalmú levegő, ugyanis az Atlanti-óceán felett levő ciklon és a Kelet-Európa feletti anticiklon közös dny-i áramlási zónájában leszünk. Addig továbbra sem kizárt a 30 °C-ot megközelítő hőmérséklet, de már helyi záporok tarkíthatják időjárásunk.2.

2. Ahogy közelít a fentebb említett atlanti ciklon, a hideg levegője egy mediciklont generál, ami segít még jobban lehúzni a sarkvidéki eredetű hideget. A mediterrán ciklon már a péntek déli óráktól, több hullámban hoz magával nyárias záporokat, zivatarokat. Felhőszakadás, jég sem kizárt. Aznap éjszakai órákban sem csitulhat a zivatar tevékenység. Szombaton már még kiterjedtebb csapadékra számíthatunk. Ezzel megindul a sarkvidéki levegő beáramlása is. Ez természetesen viharos, hideg északnyugati széllel fog járni.

3.Vasárnapra a beáramló hideg miatt alig fog +10 °C fölé emelkedni a maximum Baja környékén. Aznap esti, éjjeli óráktól újabb kiterjedt csapadék érkezhet, így a hétfői nap is elég hűvös, csapadékos, “taknyos” időnek ígérkezik. A beáramló, sokéves átlagnál jóval hidegebb levegő miatt jövő héten megjelennek a hajnali fagyok is.

4. Fokozatos melegedésre majd csak a jövő hét második felében számítsunk!

hozzászólok