2020. 26. Jusztina, Pál

Közélet

Örömteli változás

Antal Tibor | 2018. Október 06. 10:49:01 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Tavaly decemberben írtunk arról, hogy az egyik csomagküldő szolgálat futára nyomdafestéket nem tűrő szavakkal fejezte ki véleményét Érsekcsanádon a helyi Polgármesteri Hivatalban, mivel több csomagot nem tudott kikézbesíteni, azon okból kifolyólag, hogy a településen nagyon sok házon nincs feltüntetve házszám. Nos, hogy stílussal mi volt a baj, azt gondolom nem kell ecsetelgetni, de utána járva az ügynek személyes bejárásunk során is azt tapasztaltuk, hogy Csanádon nem hogy a házszámok, de még a legnagyobb kereszteződésben is több esetben az utcanevek is hiányoznak.

 

Januári kép: sehol egy tábla az utcasarkon

 

 Az ominózus eset után Felső Róbert a község polgármestere amellett, hogy jelezte felháborodását a futárcégnek, arra  kérte a lakosságot, hogy figyeljen oda erre a problémára, hiszen a mentősöket és a tűzoltókat is zavarhatja mindez, akik adott esetben egy percet sem késhetnek. Felhívására a hiányzó házszámok kétharmadát pótolták, ezzel száz alá csökkent a házszám nélküli ingatlanok száma. Őket még egyszer megkeresték, és ennek hatására a tulajdonosok közel fele már elintézte a dolgot. Mivel az önkormányzati épületeken is hiányoztak a házszámok, így ezekre külön gyártatott a község.  Az elsők már elkészültek, a többit hamarosan szállítják.

 

A Polgármesteri Hivatalra is kikerült az új házszám Fotó: Felső Róbert

 

A középületek közül az óvoda, a védőnői szolgálat, a polgármesteri hivatal és művelődési ház kapott új táblát, illetve a könyvtárra egy átmeneti olcsóbbat szereltek fel, mivel az felújítás előtt áll, és addig nem kerül fel rá a végleges.

 

.

Mint a polgármestertől megtudhattuk, a saroképületeken jövőre pótolják az utcaneveket, amik korábban fel voltak tüntetve, de jónéhányat letéptek, illetve az idő vasfoga megette őket. A község első embere ezúton is köszöni a lakosság segítői hozzáállását, és annyit még elárult, hogy egy csomagszállító ismerőse szerint, mára a környékben az egyik legjobban kiszolgálható faluvá vált Érsekcsanád, ahová már sokkal könnyebben odatalálnak a futárok, mint a korábbi időkben.

 

 

 

 

 

 


hozzászólok