2019. December 9. Natália

Közélet

Megérkezett a futárcég válasza

Antal Tibor | 2017. December 19. 11:14:10 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Tegnap este tettük közzé Felső Róbert, Érsekcsanád polgármesterének megdöbbentő posztját, amit közösségi oldalán osztott meg:

 

GLS futár – Magyarország 2017

 

Az előbb járt itt egy futár, akivel egy kicsit összeszólalkoztunk, mert neki meg van a véleménye erről a RETKES FALU-ról. Természetesen az esetet követően azonnal jeleztem az egészet a GLS központban is:

Tisztelt Címzett!

Pár perccel ezelőtt az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal előtt megállt a csomagszállító futárjuk (a kocsi rendszámáról kép mellékelve).

A sofőr a hivatalban felfokozott idegállapotban próbált érdeklődni egy cím után, majd hangosan elégedetlenkedett mind nekem, mind az általa felhívott telefonszámon, hogy ebben a RETKES faluban (és a többi jelzőt most nem sorolom) miért nincs kint egy házszám.
Amikor polgármesterként közöltem vele, hogy nem veszünk át csomagot ilyen stílusú kiszállítás esetén (bár mint kiderült nem is a hivatalba hozta), továbbra is csak folyamatosan trágár kifejezésekkel szidta a községünket (mindezt a Polgármesteri Hivatal parkolójában), amit szóvá is tettem neki.

Mivel egyre csak káromkodva „anyázott”, így polgármesterként én is felemeltem a hangom, mire ő teljesen kikelve magából olyan hangon kezdett el üvölteni velem az arcom felé nyúlkálva, hogy a szomszéd háziorvostól kezdve több házból is kinéztek, hogy mi a baj. Végül beugrott a kocsiba és nyitott hátsó ajtóval megpróbált kitolatni a főútra, ekkor azonban a nyitott hátsó ajtó okozott gondot. Fel alá tolatgatott, közben kiszállt, tovább kiabálta a trágár megjegyzéseit.

Mint egy szolgáltatást végző cégtől ezt a szolgáltatási színvonalat visszautasítjuk. Községünkben nem jellemző, hogy bárki is üvöltve, trágár mondatokkal jöjjön be a hivatalunkba.

Kérem, hogy a munkatársukat valamilyen illemtani továbbképzésre beíratni szíveskedjenek, mivel ezzel a viselkedéssel nem csak a társadalomra veszélyes, hanem az Önök szolgáltatásának a megítélését is rontja.

 

Tisztelttel

Felső Róbert
Érsekcsanád Község polgármestere

 

 

Akkor ígértük, ha lesz folytatása az ügynek visszatérünk rá. Nos, gyorsan lett, mivel megérkezett a fuvarozási cég válasza:

 

Kedves Róbert!

 

Köszönjük megkeresését. Az esetet jeleztem területileg illetékes depónk részére, akik levele alapján megkezdik az eset kivizsgálását. Futárunk figyelmeztetésben részesül, hogy a jövőbeli kiszállítások alkalmával a megfelelő viselkedéssel járjon el a hasonló kellemetlenségek elkerülése érdekében. Elnézését szeretném kérni a kellemetlenségért kollégánk nevében is, a jövőben megtesszük a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy ilyen vagy ehhez hasonló eset ne forduljon elő még egyszer.

 

A levélre válaszolt a polgármester, melyben  azt sem rejtette  véka alá, hogy akad pótolni való Érsekcsanádon is a házszámok kihelyezésével kapcsolatban:

 

Tisztelt Vasvári Alexandra!

 

Válaszukat köszönettel megkaptam. Az üggyel kapcsolatban az alábbi megjegyzésem van:

 

– Természetesen önkormányzatunk is tapasztalja, hogy számos ingatlantulajdonos nem hajlandó házszámot feltenni a lakóházára. Éppen ezért az elmúlt időszakban a faluújságban már többször is felszólítottam a lakosságot ennek pótlására. Ezt a mostani decemberi újságban is megteszem. (Az újságcikket csatolom, szerencsére ma van a lapzárta.) Bízunk benne, hogy futáruk jelzői (retkes falu) kellő inspirációval szolgál majd azon ingatlantulajdonosok számára, akik eddig nem voltak együttműködőek. 

 

–  A navigációs rendszereket üzemeltető cégnek negyedévente szoktuk jelezni a változásokat, így januárban külön átnézzük a települést ebből a szempontból. Bízom abban, hogy mindezzel az Önök munkáját is megkönnyítjük. Ez azonban nem mentesíti azt a tényt, hogy kollégájuk egy polgármesteri hivatalban hogyan viselkedik (egyébként sehol se viselkedjen így). Ha értelmesen megkérdezi, hogy mit hol talál, akkor segítünk neki, mint ezt más esetben is megtesszük. Megértem, hogy a rohanás miatt felfokozott idegállapotban van, hogy a Karácsony miatt nagy a nyomás rajtuk, de azért mindennek van határa. Ráadásul tegnap este volt a záró testületi ülésünk, ahol az azt követő vacsorán az ügyről szóló tájékoztatásom után a képviselők, bizottsági tagok, intézményi dolgozók nagy része kapásból kérdezte, hogy ez a futár nem egy ilyen, olyan (és itt pontosan leírták az illetőt) személy volt-e, mert ő mindenhol így adja elő magát. Sajnos más házakhoz csenget be teljes erővel, nyomja a dudát a házak előtt zavaróan hosszú ideig, és olyan sebességgel közlekedik az utcákban, amit már életveszélyes helyzetnek értékelnek az ott lakók. Elnézéskérésüket természetesen elfogadom, és amint az a fentiekből látszik önkormányzatunk is megteszik azon lépéseket, mely talán az Önök munkáját is segíti. Ugyanakkor látva a futárral kapcsolatban beérkező jelzéseket, szerencsésnek tartanánk egy futárcserét az Érsekcsanádot is érintő útvonalon.

 

Üdvözlettel Felső Róbert

 

Korábbi cikkünk:

http://sugopart.hu/kozelet/retkes-falu-ersekcsanad

 

 

 


hozzászólok