2021. 6. Inez, Leonóra

Közélet

Nem kérnek bocsánatot

Antal Tibor | 2017. Szeptember 22. 18:12:43 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Szeptember 1-jén tartott sajtótájékoztatót Zsigó Róbert államtitkár, a térség egyéni országgyűlési képviselője, melyben bocsánatkérésre szólította fel Vona Gábort, a Jobbik elnökét, aki szerinte megsértette a nyugdíjasokat, valamint Darabos Andrást és Jaszenovics Istvánnét a párt bajai szervezetének elnökét és képviselőjét. A sajtótájékoztatóról a Bajai Televizió, a Bácskai Napló és a Baja.hu is beszámolt.

 

A Baja.hu cikke a sajtótájékoztatóról:

https://www.baja.hu/index.php/aktualis-hirek/item/6398-kerjen-bocsanatot

 

A Jobbik bajai szervezetéből válaszlént  ma tartott sajtótájékoztatót Jaszenovics istvánné és Darabos András. Az utóbbiról megtudtuk, hogy nem ő a párt bajai szervezetének elnöke.

 

 

A párt közleménye.

 

Tisztelt Szerkesztőség!

A Jobbik bajai alapszervezete, valamint önkormányzati képviselője az alábbi választ kívánja megjelentetni a Bajai Televízió, valamint a Bácskai Napló “Kérjen bocsánatot a Jobbik” címszó alatt megjelentetett műsorára/cikkére, melyben Zsigó államtitkár úr felszólítását tették közzé.

Hiába Zsigó Róbert felszólítása, nem  a Jobbiknak kell bocsánatot kérnie!

Véleményünk szerint a Fidesz aljas politikai célból felhasználja, félrevezeti, hergeli az egész életüket tisztességgel ledolgozó, az országot már többször újjáépítő embereket. Orbán Viktor nem hidakat épít, hanem árkokat ás az emberek közé.  A Jobbik nem hagyhatja szó nélkül, hogy tisztességben megőszült embereket ugraszt össze a Fidesz gyűlöletpolitikája. Nem a Jobbiknak kell bocsánatot kérnie a nyugdíjasoktól, hanem a Fidesznek, amiért szétverte az idősek egészségügyi ellátását, amiért elvett 3000 milliárdnyi magánnyugdíjpénztári vagyont, de legfőképp azért, mert a megalázó bérekkel elüldözi a nyugdíjasok gyermekeit, unokáit. A Fidesz most már telefonon is zaklatja, uszítja a nyugdíjasokat. Úgy gondoljuk, az idős emberek gondolkodó többsége nem lesz vevő erre a hazug, uszító kampányra.  Kérjenek bocsánatot, amiért lenézik a nyugdíjasokat, akikre hazugságokkal könnyen befolyásolható szavazókként tekintenek.

Végül pedig kérjenek bocsánatot azért a megalázó helyzetért, hogy a nyugdíjak reálértékének folyamatos csökkenése miatt, újra dolgozniuk kellene megérdemelt pihenés helyett a nyugdíjasoknak. Baján éppen Zsigó Róbert polgármestersége alatt vezették be a magánszemélyek kommunális adóját, ami az idős embereket, a kisnyugdíjasokat is keményen sújtja.

 

Kérjük, az objektív, kiegyensúlyozott tájékoztatás érdekében hozzák nyilvánosságra válaszunkat!

 

Tisztelettel:

 

A Jobbik bajai alapszervezete nevében

Jaszenovics Istvánné  önkormányzati képviselő

 


hozzászólok