2024. 18. Andrea, Ilma

Közélet

Megvannak a hivatalos jelöltek

| 2014. Október 07. 14:56:54 | Utolsó frissítés: 10 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

sikeres_bajaert_jeloltek_web.jpg

Forrás: www.sikeresbaja.hu

 

A polgármesteri tisztségért hárman szállnak ringbe: a jelenlegi városvezetésből Fercsák Róbert alpolgármester a FIDESZ-KDNP színeiben; Széll Péter volt polgármester, a Sikeres Bajáért jelöltje; valamint Jaszenovics Istvánné (JOBBIK). Ennek a három szervezetnek sikerült jelöltet állítania mind a tíz választókerületben. Rajtuk kívül 5 szavazókörben indulnak függetlenek és/vagy a Munkáspárt tagjai.

 

Az 1. körzetben Csubákné Besesek Andreára (FIDESZ-KDNP), Glavatity Andrásra (Sikeres Bajáért) és Maskál Krisztián Ferencre (JOBBIK) szavazhatunk. A másodikban indul a JOBBIK polgármesterjelöltje, Jaszenovics Istvánné, Barna György a baloldal képviseletében és Kovács Karolina Szilvia a FIDESZ-KDNP-ből. A 3. számú választókerület jelöltjei: Kovács Csaba (FIDESZ-KDNP), Kajtár József (Sikeres Bajáért) és Rácz Gábor (JOBBIK).

 

A negyedik, ötödik, hatodik és hetedik választókörben szélesebb körből válogathatunk. A négyes számúban sikerült Drávai Ferencnek, a Munkáspárt jelöltjének összegyűjtenie az induláshoz szükséges aláírásokat. Vele mérkőzik meg Dr. Zöld László Csabáné, Dr. Sörös Gergely és Dorogi Tibor. Az ötödik érdekes abból a szempontból, hogy itt indul Teket Melinda a Sikeres Bajáért színeiben, ellenfelei Király József fideszes, Atyánszki György Jenő független, valamint Makida László jobbikos képviselőjelöltek. A város hatos számú körében verseng majd Szakáll Ferenc (JOBBIK), Andris Györgyike Anna (független), Vő András Attila (Sikeres Bajáért) és Dr. Vácity József (FIDESZ-KDNP).

 

fidesz.jeloltek1.jpg

Forrás: baja.hu

 

A hetes ismét egy izgalmas terület, a jelöltek között van ugyanis Dr. Révfy Zoltán egykori polgármester függetlenként. A körzet további indulói Hajdú Miklós (Sikeres Bajáért), Szalai Ottó János (FIDESZ-KDNP), Vér József (JOBBIK). A 8. választókerületben ismét találkozhatunk a Munkáspárt egy jelöltjével, Baros Bélával. Mellette Földi József (JOBBIK), Márfai Péter (Sikeres Bajáért) és Dancsa Bálint (FIDESZ-KDNP) szerepelnek majd az íven.

 

A 9. számú kör jelöltjei Csomor Csaba Attila (Sikeres Bajáért), Vizin Tamás (FIDESZ-KDNP), Üveges Tibor Béla (JOBBIK); a tizediké pedig Szabó Hajnalka Erzsébet (FIDESZ-KDNP), László Károly (Sikeres Bajáért) és Darabos András (JOBBIK).

Települési kompenzációs listát szintén a három nagyobb szervezetnek sikerült összeállítania. A Sikeres Bajáért tíz személyt jelölt meg (sorrendben): Teket Melinda, Hajdú Miklós, László Károly, Barna György, Vő András Attila, Kajtár József, Márfai Péter, Csomor Csaba Attila, Glavitity András és Dr. Sörös Gergely.

 

A FIDESZ-KDNP listáján szerepel Fercsák Róbert, Dr. Bari Bernadett, Vedelek Norbert, Dr. Zöld László Csabáné, Csubákné Besesek Andrea, Szalai Ottó János, Dr. Vácity József, Király József, Vizin Tamás, Szabó Hajnalka Erzsébet, Dancsa Bálint valamint Kovács Csaba.

 

A JOBBIK kompenzációs listáján Jaszonovics Istvánné, Darabos András, Szakáll Ferenc, Makida László, Vér József, Földi József, Üveges Tibor Béla és Maskál Krisztián Ferenc nevét olvashatjuk.

 

Október 12-én nemcsak a helyi képviselőket és polgármestert választunk, hanem a megyei közgyűlés képviselőit is. Szeptember 9-én, Kecskeméten kisorsolták, hogy az induló szervezetek milyen sorrendben szerepelnek majd a választóíven. Ez alapján a következőképpen néz majd ki a szavazólap: Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja, Fidesz Magyar Polgári Szövetség – Kereszténydemokrata Néppárt, Demokratikus Koalíció, Lehet Más a Politika, Jobbik Magyarországért Mozgalom, végül pedig a Magyar Szocialista Párt. Egy választópolgár egy listára adhat le érvényes szavazatot, listát pedig az indíthat, aki benyújtotta a kellő mennyiségű ajánlást, ez Bács-Kiskun megyében 1727 darabot jelent. A közgyűlésbe az a párt juthat be, aki megszerezte a szavazatok 5 %-át csakúgy, mint az Országgyűlés esetében.

 

A képek forrásai:
http://www.sikeresbaja.hu/bemutatkoztak-sikeres-bajaert-egyesulet-jeloltjei/
http://baja.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=10754&Itemid=586
A JOBBIK jelöltjeiről nem találtunk nyilvános fényképet.

hozzászólok