2024. 3. Kornélia

Közélet

Csak kampányfogás volt a Kiserdő?

| 2014. Október 07. 14:42:53 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

 

„Sokak álma volt a Petőfi-szigeten kialakított kiserdő, mára sikerült megvalósítani, mondta Felső Darinka, a Kommunális Kft. kertészeti ágazatvezetője csütörtökön délután. Az uszoda és a csónakgarázsok közötti területen fekvő sűrűséget alakították át mindenki által használható, hangulatos parkerdővé. Lehet sétálni, futni, a padokon pihenni és az erdei iskolában akár órát tartani.” – olvashattuk az idilli sorokat a baja.hu-n még április 5-én (Kiserdő a Petőfi-szigeten: http://baja.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=9937&Itemid=589).

A valóság azonban nem ez, a korábban szépen kiirtott gyom és gyalogakác ismét növekedésnek indult, az erdei iskola padjait már nehezen lehet megközelíteni, és az aljnövényzet miatt nem is használhatóak. A kialakított, fakéreggel leszórt utakat szintén beborítja a gyom, néhol faágak hevernek keresztben rajtuk. Az elburjánzott növényzet miatt szúnyogok sokasága teszi elviselhetetlenné az ott létet, tíz percnél többet egyszerűen nem lehet eltölteni a parkban. Látszik, hogy a Kiserdő gondozatlan.

A látvány szomorú, de reménykedünk benne, hogy nem hagyták teljesen magára a területet. Egyetértünk Zsigó Róbert szavaival, melyeket az átadón mondott: „Láthatjuk, hogy nemcsak a milliárdos nagyberuházások lehetnek hasznára a városnak. Fontos, hogy rendbe tették ezt a területet, ki lehet járni a természetbe sportolni, sétálni, tanulni. A kiserdei részt használják minél többen, ugyanakkor vigyázzanak az új közösségi térre!” (U. o.)

A bajaiak szeretnék használni a teret, de sajnos nem tudják, pedig a Kiserdő ötlete valóban egy üdvözlendő és pozitív példája lenne annak, hogy hogyan lehet városi fejlesztéseket és beruházásokat jól megvalósítani.

hozzászólok