2024. 18. Alexandra, Erik

Közélet

Meglepetésvendég és jelölt Baján

Antal Tibor | 2024. Április 05. 18:48:49 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Zsúfolásig megtelt péntek este a bajai Elizabeth Hotel nagyterme a Mi Hazánk Mozgalom lakossági fórumának köszönhetően. Pedig a legismertebb közösségi oldalról csak annyit lehetett tudni, egy meglepetésvendég lesz az országjárás fő attrakciója. Persze aki követi a mozgalom körüli híreket az tudhatta, hogy nem Gyurcsány vagy Orbán látogat Bajára (ekkora meglepetés azért durva lett volna) hanem Toroczkai László. Mint a Mi Hazánk elnökétől megtudhattuk, erre a titkosításra azért van szükség, mert a Meta letiltotta őt évek óta a facebookról és az Instagramról, és büntetést, tiltást kap aki őt megjeleníti. Mondjuk érdekes tiltásról van szó, mert az elnök úr úgy nyilatkozott, ha valaki rosszat ír róla, az maradhat. Rajta kívül jelen volt a fórumon Kispalkó Szilveszter a párt EP parlamenti képviselőjelöltje is.

-Egy hónappal ezelőtt országjárásra indultam, ugyanis a Mi Hazánk Mozgalom fő ereje az az emberekben rejlik, hiszen oligarchák eddig sem voltak és továbbra sincsenek nálunk. Az egyetlen ilyen erő vagyunk Magyarországon mely mögött nem sejlenek fel oligarchák – pénzemberek, és ezért nagyon fontosnak tartom azt hogy az emberekkel találkozzunk. Annál is inkább, mert több mint 1200 képviselőjelöltünk, és közel 100 polgármesterjelöltünk van az országban. Ez azt jelenti, hogy egyetlen olyan párt van a Fidesz akivel versenyezni tudunk, az összes többi párt az le van szakadva a jelöltek számát tekintve. Minden egyes vármegyei közgyűlésben frakcióval szeretnénk rendelkezni a választások után, illetve a budapesti választási rendszer módosítása miatt van esélyünk arra, hogy újra demokratikus és arányos képviseletünk legyen a fővárosi közgyűlésben is. Szeretnénk a mérleg nyelve lenni a budapesti közgyűlésben. Ami pedig Bács – Kiskun vármegyét illeti, itt minden esélyünk megvan arra, hogy nagyon jó eredményeket érjünk el, hiszen már az országgyűlési választásokon is jó eredményeket értünk el. Baján pedig mindig hagyományosan nagyon sokan várnak, ez ma is így van. Most lesz egy fórum amin a helyi polgármesterjelöltünk Üveges Tibor is bemutatkozik, és elmondjuk a programunkat. -mondta Toroczkai László rögtönzött sajtótájékoztatóján.

Üveges Tibor

Üveges Tibor jelölésére azért írtuk a főcímben, hogy számunkra meglepetés, hiszen mikor ő korábban a Jobbik helyi elnöki posztját töltötte be, és a 2018-as parlamenti választásokat megelőzően Zsigó Róbert országgyűlési képviselővel kapcsolatban egy olyan fórumhozzászólása, volt ami után többen támadták, akkori pártja is elhatárolódott a hozzászólástól, s ezek után le is mondott az elnöki tisztjéről.

A Mi Hazánk egyébként mind a 10 bajai körzetben indít képviselőjelölteket, valamint Éberling Balázs, Homorúd regnáló polgármestere ismét indul a kis déli településen a mozgalom színeiben.

hozzászólok