2020. 2. Anita, Kármen

Közélet

Megkezdődtek a munkák a piacnál

Antal Tibor | 2019. Május 13. 20:24:06 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Ahogy múlt héten ígérték, ma megkezdődtek a munkálatok Baján a városi piacnál. A hátsó Újváros felé eső kapunál részben már feltörték az aszfaltot, és a palákat is eltávolították több stand felett. Itt fogják az első ütemben felépíteni az új csarnokot, mely várhatóan 2020. március 31. napjáig fog  tartani.

 

 

Az első nap

 

“A meglévő csarnok és a piac Sugovica irányába eső déli része 1. ütem megvalósulása alatt változatlanul üzemel.
Az 1. ütem kivitelezésekor a kivitelező által lefoglalt területen lévő árusító helyek kitelepülnek a környező ingatlanokra: a piactól nyugatra, illetve a Miklós utca túloldalára és a Dr. Alföldi József téri parkolóba.” A második ütem kezdetére megnyílik az új csarnok, ezután lebontják a régi épületet, megépül az új fedett-nyitott árusító terület.” – tudhattuk meg Putnik Tamás szóvivő múltheti tájékoztatójából.

 

Az 1. 3 milliárd forintos 100%-ban Európai Uniós támogatásból (TOP-2.1.2-15-BK1-2016-00006) finanszírozott felújítás várható befejezését 2020. szeptember 30-ra ígérik. A kivitelezés fő vállalkozója a kiskunhalasi Modinvest Kft.

 

 

A projekt tartalmának bemutatása:

1. Városi piac megújítása, fejlesztése:

A beruházás során a Városi Piac teljes – 9582 m2 nagyságú – területe megújul.
A Miklós utcai telekhatáron új, korszerű, kétszintes piaccsarnok épül összesen 1995 m2 hasznos alapterülettel. A megújult épület, a megközelítőleg 3500 m2 nagyságú fedett-nyitott – 564 árusító egységet magába foglaló – árusító tér és a kapcsolódó infrastrukturális elemek (térburkolt közlekedő felületek, 34 db parkolóhely, 965 m2 zöldterület, vagyonvédelmi elemek, utcabútorok, árusító asztalok, kerítés, stb.) megvalósulásával a jelenlegi, igen rossz állapotban levő piac területe gazdaságélénkítő hatást gyakorolhat a térség kereskedelmi és foglalkoztatási helyzetére.

 
2. Zöldfelületek fejlesztése, sétánykialakítás, szabadidő aktív eltöltésére alkalmas rekreációs terek fejlesztése:

A Dr. Alföldi József tér területén új városi aktív rekreációs zöldterületek jönnek létre.

 

3. Környezettudatosságra nevelő és szemléletformáló előadások („soft” elemek):
Az újonnan kialakított közösségi terek alkalmas és méltó helyszínévé válhatnak a helyi identitást, közösségformálást, környezettudatosságot erősítő akciók szervezésére, melyben a lakosság széles társadalmi rétegei és a civil szervezetek is aktív, kezdeményező szerepet kapnának.

 

A Szenes utcában közben egy társasház is épül, de ez nem része a projektnek

 

 

 


hozzászólok