2020. 2. Anita, Kármen

Magazin

Fergeteges néptáncos siker Szegeden

Ölveczky Tamás | 2019. Május 13. 18:00:05 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A Danubia AMI Népzene-Néptánc Tagozatának csoportjai több koreográfiával is indultak a rangos szegedi fesztiválon 2019. április 13-14-én. Testvérvárosunk, Hódmezővásárhely Classic AMI Kiscsillag Néptáncegyüttese és bajai tagozatunk Sedergő Néptáncegyüttese közös produkcióval is indult a versenyen.

 

 

A három napos megmérettetésen közel 80 produkciót mutattak be az ország majd minden részéről és a határon túlról érkezett néptáncegyüttesek. Színvonalas kísérőprogramokkal és jó vendéglátással rukkoltak elő a szervezők az immár 29. alkalommal megrendezett fesztiválon. A bajai tanszakunk növendékei a szombati napon Bodrogközi táncok című produkciójukkal léptek színpadra, melyet Fajd Flóra és Gazsi László néptáncpedagógusok készítettek és tanítottak meg a gyerekeknek. Nagybaracskai tanszakunk Szilágysági táncokkal szerepelt, melyet  Musa-Fábián Zsófia és Nagy Péter Gábor neve fémjelez. A nagybaracskai néptáncegyüttest Andócsi Adél és Andócsi Mónika vezeti.

A bajai Sedergő Néptáncegyüttes és a hódmezővásárhelyi Kiscsillag Néptáncegyüttes közös produkciója vasárnap szerepelt a versenyprogramban.

 

 

A Györgyfalvi táncok hatalmas sikert aratott mind a közönség, mind a neves zsűri köreiben. Senki nem gondolta volna, hogy mindhárom koreográfiánk szerepelhet a Szegedi Nemzeti Színházban rendezett Gálaműsoron, sőt a Kiscsillag Néptáncegyüttes dél-alföldi tánca is a legjobbak között lesz. Hatalmas volt az öröm, amikor megtudtuk, hogy a Bodroközi táncok arany, a Szilágysági táncok arany és a Györgyfalvi táncok kiemelt arany minősítésben részesült, ráadásul ránk jutott az a megtisztelő feladat, hogy az 59 táncost felvonultató koreográfiánkkal zárjuk a színvonalas műsort, melyet a színház közönsége vastapssal hálált meg. Produkcióinkat a szabadkai Juhász Zenekar kísérte, akikkel folyamatosan együtt dolgozunk az elmúlt évek folyamán. A györgyfalvi táncok zenei kíséretében közreműködött két tehetséges növendékünk. Pálinkás Imre és Pálinkás Péter, akik szaxofonon illetve harmonikán játszottak. A szakmai értékeléseken kiderült, hogy nagyra értékelik tagozatunk munkáját a zsűri tagjai és meglepődéssel fogadták, hogy közösségünk még csak két és fél éve működik. Szakmai tanácsokat és sok dicséretet kaptunk, mely erőt ad a további munkához. Rengeteg elismerést kaptunk szakmai körökben és sokan felajánlották a segítségüket annak érdekében, hogy tartani tudjuk néptáncegyütteseink színvonalát és folyamatos lehessen a fejlődés. Büszkék vagyunk férfi néptáncpedagógusunk Gazsi László és hódmezővásárhelyi testvértáncegyüttesünk női vezetője Bálint Alíz Jövőnkért Díjára, melyet idén első alkalommal ítélt oda a verseny zsűrije az Örökség Gyermeknéptánc Egyesület jóvoltából.

 

Szeretnénk, ha minél többen megismernének minket és szívesen csatlakoznának sikeres együtteseinkhez, illetve az utánpótlás csoportjainkhoz óvodás kortól. Küldetésünknek tartjuk az autentikus népzene és néptánc minél szélesebb körű megismertetését, ezért számos eseményt rendezünk magunk is, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!.

 

 

 


hozzászólok