2019. augusztus 21. Sámuel

Közélet

Új utat építenek Érsekcsanádon

Antal Tibor | 2019. május 07. 20:26:41 | Utolsó frissítés: 3 hónapja

 

Ma megkezdődött az útépítés első szakasza Érsekcsanádon az ipari területen, melyre európai uniós pályázat segítségével nyílt lehetősége a településnek. A részleteket Felső Róbert polgármestertől kérdeztük.

 

 

- Iparterület fejlesztés részeként kezdődött meg az útépítés  Érsekcsanádon. Az önkormányzat az elmúlt években az utolsó négyzetmétert is értékesítette az ipari területén, így pályázatot nyújtottak be a megyei TOP kiíráson az ipari területünk fejlesztésére. A 208 millió forint összegű támogatásból a terület vásárlása, a szántó művelési ágból történő kivonása, trafóvásárlás, a terület kezelését szolgáló traktor beszerzése és a vállalkozásokat kiszolgáló úthálózat fejlesztése valósul meg. Ez utóbbi magába foglalja a főútról nyíló a volt tojótelephez (a gemenci lőtérhez) vezető út ipari területig tartó szakaszán az aszfalt burkolat felújítását, illetve az iparterületen még burkolatlan utak aszfaltozását 940 méter hosszan.

 

 

 

- Melyik cég végzi  a kivitelezést és várhatóan mikor lesznek kész a munkákkal?

 

-  A felújítást tekintve egyelőre 1 km hosszan van szerződés a kivitelezésre, mivel az építőiparban tapasztalható áremelkedés miatt egy 300 méteres szakaszra még nem tudtunk eredményt hirdetni, és támogatáskiegészítésért fordultunk a Kormány felé. A közbeszerzés során több árajánlat is érkezett, s a legkedvezőbbet egy helyi vállalkozás, a Taba Épker Kft. adta, így ők nyerték el a munkát. Az önkormányzat önerőből kiépítteti a területen a vízvezeték hálózatot és a tűzcsapokat is, így az ide települő vállalkozók egy közművesített, és jó úthálózattal ellátott területen kezdhetik meg tevékenységüket.

 

 

 

 

A szerződött szakaszokra az építés befejezésének szeptember végéig kell megtörténni, a hiányzó szakaszra pedig legkésőbb júliusban szeretnénk a közbeszerzést lefolytatni.
 
 

.Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment