2020. Október 25. Bianka, Blanka

Közélet

Lesz a Sugó-hídra gyalogátkelő?

Antal Tibor | 2015. Április 07. 14:44:27 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

“Európában még ha nem is egyedülálló, de nagyon kevés helyszínen van a belvárosban olyan hídfő, amire nem vezet gyalogátkelő.”-mondta Dr. Révfy Zoltán független képviselő a márciusi testületi ülésen, amikor a közterület alakítási tervről vitatkozott a testület.

Szerinte elengedhetetlen, hogy a terven belül ne csak az Árpád téri csomópont legyen rendezve, és az új kerékpár út kialakítása, hanem a Petőfi-híd város felőli hídfőjénél is kellene alakítani végre egy gyalogátkelőt.

 

Videó:

 

 

Fercsák Róbert polgármester szerint régen megépítette  volna a város az átkelőt, ha a szakhatóságok engednék. “Hogy ha már a híddal szemben nem tudunk építeni gyalogátkelőt, az egészségbiztosítónál lesz egy újabb gyalogátkelőhely, szerintem ezzel  semmi problematikus dolgot nem hajtunk végre.”-mondta a városvezető.

Kovács Csaba a Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke szerint is megoldás lehet a problémára az Árpád téri csomópont körforgalommá való átépítése során kialakításra kerülő új zebra, de ha a szakemberek mégis zöld utat adnának a Petőfi-hídnál is egy gyalogátkelő építésére, akkor ezt a bizottság is támogatni tudná.

 

 

Hogy a szakemberek véleménye változhat, arra múlt héten láthattunk egy jó példát, ugyanis pénteken leaszfaltozták a Futrinka utcát a Nagy-Pandúr-szigeten, amivel kapcsolatban ősszel egy lakossági fórumon még arról volt szó, hogy árvíz védelmi okokból nem lehetséges.

hozzászólok