2023. Október 2. Petra

Közélet

Lakossági fórumot tartottak a kórházban

Antal Tibor | 2018. Feburár 26. 22:02:50 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Hétfőn lakossági fórumot tartottak a Bajai Szent Rókus Kórház Klubszobájában, ahol mindenki feltehette kérdéseit a kórház működésével kapcsolatban, illetve jelezhették meglátásaikat észrevételeiket is a résztvevők, akik elfogadták a meghívást. Az összegyűlteket Dankó Miklós, a Bácskaiak Egymásért Közhasznú Egyesületének elnöke aki egyben a Bajai Szent Rókus Kórház felügyelőbizottságának az elnöke is köszöntötte.

 

Dankó Miklós és Dr. Tóth Gábor

 

Majd jelképesen átadott Dr. Tóth Gábornak 6 db tolószéket és 6 db rollátort (“trabant mercédesített változata”) a Szent Gerhard Humanitárius Egyesület nevében. Ezt követően  a főigazgató főorvos kért szót, és mindjárt a klubszobával kezdte, ami csúnyán beázott. Mint mondta több éve esedékes lenne a felújítás, és hamarosan terveznek is lépéseket, de mindig fontosabbnak tartották azokat az épületeket, amikben a gyógyítás folyik.

 

A beázott klubszoba

 

A főigazgató beszélt az elmúlt években történt fejlesztésekről, valamint a mostanában elnyert pályázatokról, és a jövő hasonló terveiről is. 62 millió forintért fog megtörténni például az új betegazonosítási rendszer kiépítése. Lényegében arról van szó, hogy az eddigi karszalagok helyett vonalkódosok lesznek, mellyel mindenhol kell majd csekkolni, így teljesen nyomon követhető majd a beteg mozgása, és hogy időben megkapta-e a kezeléseket, avagy sem.

 

 

Higiéniás rendszerben is változás lesz. a takarítással ugyanis korábban voltak problémák a kórházban. Ezzel kapcsolatban apró műhelytitkokat is elárult az igazgató. Például volt olyan takarító aki az egyik épületben az összes piszoárra kiírta hogy rossz, csak hogy aznap ne kelljen még egyszer letisztítania. Panasz esett még a diagnosztikai épület labor osztályán a mellékhelységre is. Itt a fő probléma, hogy szükség lenne még WC-kre, de az épület adottságai miatt nem tudnak újakat építeni. A várólistákról is szó esett, de a felszólaló véleménye alapján ebben jobban állunk mint az ország más részein.

 

 

Összességében az átlagos éves fórumokhoz képest egy sokkal nyugodtabb összejövetel volt a hétfői, kevés kérdéssel, ahol sokkal több dicséretet hallhattunk, mint kritikát.

 

A kórház udvarán veszélyes fákat vágtak ki az utóbbi hetekben

hozzászólok