2020. 10. Amália

Közélet

Két alpolgármestere lesz ismét a városnak

Antal Tibor | 2019. Október 22. 18:24:02 | Utolsó frissítés: 9 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Ma röppent fel az interneten, hogy a város új polgármestere, Nyirati Klára hatalmas meglepetésre Dr. Zöld László Csabánét, a Fidesz – KDNP hosszú ideje önkormányzati képviselőjét (valamint tanácsnokot) kérte fel az egyik alpolgármesterének. Azóta a polgármester asszony közösségi oldalán azt is posztolta, hogy a felkérést a Fidesz Bajai Elnöksége elutasította.

 

Dr. Zöld László Csabáné

 

Nyirati Klára közleménye:

 

 

A Fidesz nemet mondott a békejobbra

 

Nagy vihart kavart az elmúlt órákban, hogy kiderült, felkértem társadalmi megbízatású alpolgármesternek a város ismert KDNP-s képviselőjét, Zöld László Csabánét. A társadalmi megbízatás azt jelenti, hogy nem főállású lett volna képviselő asszony. A Baján ellenzékbe szorult Fidesz azonban elutasította a feléjük nyújtott békejobbot.

Azért kértem fel Zöldnét, mert szakítani akartam azzal a háborús gondolkodással, ami városunk életét jellemezte az elmúlt 13 évben. Fontosnak tartottam e gesztussal jelezni, hogy a politikai ellenfél az nem ellenség, a Fidesz szavazói pedig ugyanúgy részei városunknak, mint akik az összefogás jelöltjeire voksoltak. Városunkban nincsenek hazaárulók, mindenki a saját legjobb meggyőződése alapján szavazott úgy, ahogy. Sajnálom a Fidesz döntését, de tudomásul veszem.

Haladunk tovább a megkezdett úton és ehhez kérem a város lakóinak támogatását! Amióta elfoglaltam a polgármesteri széket folyamatosan zajlik az átadás-átvétel, ezért nem volt időm a bajaiakat tájékoztatni a folyamatokról.

A Fidesz elutasító döntése nyomán két főállású alpolgármestere lesz a városnak, Hajdú Miklós, illetve László Károly. Az alakuló ülés október 28-án hétfőn lesz. Utána minden gördülékenyen megy majd, mert kialakul az a struktúra, amivel a következő 5 esztendőben vezetni kívánom a várost.

 

László Károly lesz az egyik alpolgármester

 

A Fidesz Bajai Elnökségének válasza:

 

A bajai Fidesz nem kíván részt venni a politikai pozíciók nyilvános osztogatásában, a pártpolitikai csatározásokban. A megválasztott bajai képviselő-testület alakuló ülésének előkészítésében tisztességgel részt veszünk. Az írásban (nem facebbok bejegyzés!) hozzánk eljuttatott kéréseket megfontoljuk és azokra válaszolunk is. Mi Bajáért, a bajai emberekért dolgoztunk és továbbra is velük összefogva, értük fogunk dolgozni.

Eddigi közös munkánknak eredményeként Baja ma egy folyamatosan fejlődő, otthonos, barátságos, békés és biztonságos város! Mi azt szeretnénk, ha ez továbbra is így lenne!

Mindenkinek jobb lenne, ha béke lenne!

 

Fidesz Bajai Elnöksége

 

 


hozzászólok