2024. 25. Márk

Közélet

1956-ra emlékeztek

Antal Tibor | 2019. Október 23. 17:51:37 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

A gyönyörű napsütés, és a változó szelek sokakat kicsaltak a Déri kertben szerda délután megtartott városi ünnepségre, mellyel az 1956-os forradalom hőseire emlékeztek. A program a himnusszal kezdődött, majd a Szent László ÁMK tanulói mutattak be (vezetőjük Dely Géza) egy megható, és elgondolkodtató előadást, hogy tulajdonképpen miről is szólt 56, és mennyi fiatal áldozat halt meg a küzdelmek során. A műsor, melyet helyenként a csoportosan száguldozó robogósok is zavartak, nagy tapsot kapott.

 

 

Ezt követte Nyirati Klára ünnepi köszöntője. Azt már eddig is tudtuk, hogy az új polgármesterünk angoltanárnő révén kitűnően beszél angolul, de most azt is bebizonyította, hogy magyarul is. Nem olvasva, sőt mappa nélkül folyékonyan remekül hangsúlyozva foglalta össze gondolatait.

 

 

A polgármester asszony köszöntője után a koszorúzás következett. Elsőként a város nevében Nyirati Klára kedden bejelentett két új alpolgármesterével László Károllyal, és Hajdú Miklóssal rótta le tiszteletét, de koszorúzott a Fidesz – KDNP részéről Zsigó Róbert államtitkár a térség országgyűlési képviselője is Kámánné Dr. Bari Bernadettel, és az alpolgármesterségre felkért, de azt a párt közleményével visszautasító Dr. Zöld László Csabánéval, és rajtuk kívül  még sok egyesület, szervezet, és intézmény, Sőt a végén Szabó Richárd “Lángosos Ricsi” is, de őt már nem konferálták fel.

 

 

Az ünnepi programot a szózat zárta.

 

Facebook galériánk:itt

 

 

 


hozzászólok