2020. 13. Ipoly

Közélet

Jó a Sugó

Antal Tibor | 2020. Július 11. 11:01:27 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Többen kérdezték tőlünk milyen a Sugó, érdemes-e lemenni strandolni. Nos, ma kora délután még biztos, és az előrejelzések szerint este 7 körül már szeles lesz az idő. De ami stranddal kapcsolatban a legfontosabb: ma délben 330 cm-t mértek a Dunán, ami azt jelenti, hogy pont jó a Sugó. Ugyanis 450-től 250 cm-es vízállás között mutatja legjobb formáját. Felette nincs homok, alatta már kagylós és olykor büdös is, akkor érdemesebb már a dunai zátonyokra menni.

Tegnaphoz képest 30 cm-t apadt a Duna, a víz hőmérséklete viszont fél fokot emelkedett, jelenleg 23 Celsius. A Sugó ennél mindig pár fokkal melegebb. Hétfőig további apadás várható, majd ismét egy kicsit árad, így a Sugón a következő héten nem fog múlni semmi.

A tegnapi tapasztalataink alapján ezt a képet olvasóink figyelmébe ajánlanám, és elsősorban nem azoknak, akik csak sétáltatták ebüket.

A büfékkel kapcsolatban annyi, hogy az újvárosi soron tegnap a presszó kivételével nem volt nyitva semmi, vagy alapból nem is üzemel. A kakasos játszótér viszont működik.

hozzászólok