2019. április 21. Konrád

Közélet

Ismét nem jó a vizes játszótér

Antal Tibor | 2018. június 13. 12:33:58 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

 

Tegnap teszteltük a Sugovicát (magyarul lementünk a családdal), hogy mennyire alkalmas a fürdőzésre. Nos, a víz hőfokára nem eshet panasz, ami igen kellemes, azonban az újvárosi szakaszon az alacsony vízállás miatt sok a kagyló a csiga, megjelent a vízi aljnövényzet, valamint az iszaposodás is észlelhető mind szemmel és szaglással is.

 

A Petőfi - szigeti oldal

 

Ebben pár napon belül változás lehet, hiszen péntektől árad a Duna, és a jelenlegi 266 cm-es vízállás jövő hétfőig az előrejelzés szerint 503 cm-ig fog emelkedni. Ez azt jelenti, hogy eltűnik a Sugón a homokos rész. Utána lassú apadás várható. Egy kevésbé jó hír a családosoknak, hogy tavalyhoz hasonlóan ismét nem működnek a kedvelt vizes ijátszótér (vagy kakasos játszótér) vizes elemei. A kakas nem köpi a vizet, a gombát is hiába nyomják a gyerekek, valamint a kutakból sem folyik a víz a játszótéren, és az újvárosi lejáratnál.

 

Száraz a vizes játszótér

 

A rendszeres ide járók szerint múlt héten még minden rendben volt e terén. Amint kijavítják jelezzük olvasóink felé. Tegnap felkerült egy videó az internetre, hogy mennyi hordalék van a Sugóban a halászparti öbölben. Ezt ma délelőtt nem tapasztaltuk már.

 

A halászparti öböl ma délelőtt már nem volt hordalékos

 

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment