2019. május 22. Júlia

Közélet

Felújítások a Szent Lászlóban

Antal Tibor | 2018. július 19. 17:33:50 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

 

Apró, és kicsit nagyobb ráncfelvarrások is történnek a nyári szünidőben a Szent László ÁMK több épületében is. Ami a legszembetűnőbb, hogy a főépületen május óta kívülről is dolgoznak. Itt homlokzatfelújítás zajlik, valamint leszedték a lábazatot, és falfúrásos injektálásos szigetelés történt. A lábazatot természetesen vissza is fogják vakolni. Mind ez a helyi védettséget élvező épületekkel kapcsolatos önkormányzati pályázatnak köszönhető. A költségek 8 - 9 millió forintra rúgnak, melynek felét állja a város, a másik fele önerő.

 

 

Mint Hajdók Róbert igazgatótól megtudhattuk, ez csak az első ütem, és az idén pályáztak a folytatásra, de ezzel kapcsolatban még nem született döntés. A kivitelezés előreláthatólag augusztus 15-ig fog elkészülni. Egy nagyobb léptékű fejlesztés van folyamatban a lánykollégiumban, mely teljes rekonstrukción esik át. Korszerűsítik a fűtést, újjáépítik a vizesblokkokat, új burkolat lesz mindenhol, és a lapostetős épület hőszigetelést is fog kapni.

 

 

Emellett már áprilisban lecserélték a nyílászárókat. A beruházás költségvetése 32 millió forint, melyből 20-at a fenntartó Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata, 12-őt pedig az intézmény saját erőből finanszíroz.Jelenleg az épületgépészeti munkák zajlanak, hamarosan a mosdók burkolására kerül sor. A remények szerint iskolakezdésre elkészül minden.

 

Burkolatuk a sorsukra várnak

 

De a díszteremben, vagy más néven tornacsarnokban is lesz egy apró változás, ahol a színpad leválasztása történik egy hangszigetelő fallal. A pályázati összeg itt 2 millió forint, a többi önerő.

 

 

És nem utolsó sorban az A2 épületben (amit régen új épületnek hívtak, de már igencsak nagykorú) ablakokat cseréltek a hátsó, a városkapu felé néző oldalon. Ebben az épületben került kialakításra tavasszal egy EFOP pályázatnak köszönhetően az okostanterem is.

 

Az A2 épület Látszik a régi és az új ablakok között a különbség

 

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment