2020. Október 30. Alfonz

Közélet

Ez Fercsák Róbert csapata

Antal Tibor | 2019. Augusztus 22. 20:12:31 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Augusztus 22-én, a Duna Szálló különtermében Zsigó Róbert köszöntőjét követően Fercsák Róbert polgármester (aki egyben polgármesterjelölt is) összegezte a ciklusban végzett munkát, hangsúlyozva: Baja folyamatosan fejlődik. Ezt követően bemutatta a jelölteket, akik a következő fotómontázson láthatóak:

 

 

A jelölés kapcsán több meglepetéssel is találkozhatunk. Az első négy körzetben nincs változás. Az ötös körzetben Alvégen ahol az eddigi képviselő Teket Melinda helyett a korábbi polgármester Széll Pétert indítja a Sikeres Bajáért Egyesület, a Fidesz – KDNP Erősné Dr. Matán Esztergyermekorvost támogatja.   A 6-os körzetben Homokvárosban viszont elköszönhetünk egy másik orvostól dr. Vácity Józseftől, (azért nem kizárt, hogy a listán ott lesz) helyette Kámánné Dr. Bari Bernadett jogász a jelölt aki az előző ciklusban  listás helyről került be.

 

A 7-es körzet  Újváros  egy része – belváros – zöld belváros, melyet legutóbb függetlenként a korábbi fideszes polgármester Dr. Révfy Zoltán húzott be érdekesnek ígérkezik. Itt Ábrahámné Tóth Edit az Újvárosi Általános Iskola igazgatója kapott bizalmat a kormánypárttól, akinek ellenfele Preininger Rozália lesz az ellenzéki összefogástól, Dr. Révfy Zoltán szándékait pedig még nem ismerjük. A 8-as számú körzetben Felsővárosban a korábban alpolgármesteri posztot is betöltött Dancsa Bálintot Rácz Péter vállalkozó váltja, aki a szintén újonc Dani Gittával fog összecsapni.

 

Háromesélyesnek ígérkezik a másik újvárosi körzet (ami Józsefvárossal és Szentjánossal van vegyítve). Itt legutóbb még a Sikeres Bajáért Egyesület színeiben Csomor Csaba nyert, aki aztán gyorsan függetlenné vált, és most is úgy fog indulni. A Fidesz – KDNP részéről kihívója Zsilinszky Bianka, aki még ha közvetett módon, de eddig is kapcsolatban állt a helyi politikával, hiszen  Vedelek Norbert alpolgármester titkárnője. Az összellenzéki jelölt pedig a legutóbb listáról bekerült László Károly.

 

És végül Bajaszentistvánon sem egy mindennapos történet fog lejátszódni, mert az biztos, hogy a városrész iskoláját valaki képviselni fogja a testületben. Vagy Csicsorné Polyák Judit tanárnő, aki Szabó Hajnalkát váltja fideszes oldalon, vagy Teket Melinda, aki legutóbb az ötös körzetet nyerte meg a Sikeres Bajának, de most átigazolt ide.

 

Ezzel azonban valószínűleg még nem teljes az októberi létszám. Az interneten a közösségi médiákban aktív polgármester – jelölt Garami Artúr még nem mutatta be csapatát, és a zuhanyhíradóban az is terjeng, hogy a Mi Hazánk Mozgalom is elő fog állni egy tízes listával.

 

 


hozzászólok