2024. 25. Márk

Sport

Topálszki nincs szabin

Tudósítónktól | 2019. Augusztus 22. 13:51:06 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Hosszú évek után, újabb bajai labdarúgó játékvezető került fel az országos keretbe. Éveken keresztül Garai Péter volt az egyetlen sípmester, aki NB-s szinten működött, azonban most Topálszki Szabin is csatlakozott hozzá, aki felkerült az NB III-as  játékvezetői keretbe.

 

 

– 2018 őszén kaptam meghívást az alapfokú játékvezetői akadémia felvételi napjára, melyet Budapesten tartottak. Itt számos elméleti és gyakorlati teszten kellett megfelelnünk. Volt többek között les teszt, videós teszt, futás és szabályismereti teszt is. Szerencsére a megyében a talent napok és a talent-mentor program keretében nagyon jó felkészítést kapnak a fiatalok az NB-s játékvezetőktől, illetve a rutinos megyei játékvezetőktől is, így jól felkészülve tudtam végrehajtani a rám bízott feladatokat élesben. Ezután értesítettek, hogy sikeresen teljesítettem ezeket, így bekerültem a labdarúgó játékvezetők alapszintű akadémiájára. Itt évi több alkalommal is voltak három napos összetartások, elméleti és gyakorlati képzések, melyeket Vecsésen tartottak. Ezeken az összejöveteleken nagyon magas szintű oktatást kaptunk, régebbi és jelenlegi NB I-es és FIFA játékvezetőktől. Az itt tanultakat igyekeztünk a pályán is hasznosítani, és bizonyítani a rátermettségünket a játékvezető ellenőrök előtt. Bár a mérkőzések zöme hétvégén van, a hétköznapokon is sok edzést és egyéni képzést igényel ez a szakma. Szerencsére nem vagyok egyedül, nagyon sok segítséget kaptam Garai Pétertől, akivel heti több alkalommal is készültünk fizikailag illetve szellemileg is. Mivel ő NB I-es játékvezető asszisztens, ezért nagyon sok új és hasznos dolgot tudott mutatni, melyekkel még tovább javíthattam a működésemet.

 

– Télen meghívást kaptam az NB III-as edzőtáborba, ahol beleszagolhattam ebbe a légkörbe, és hasznos elméleti és gyakorlati előadásokat hallgathattam meg. A 2018/19-es szezon tavaszi felében 3 alkalommal lehetőséget kaptam bizonyítani az NB III-as bajnokságban, valamint egy alkalommal a női NB I-ben is. Szerencsére ezek a mérkőzések jól sikerültek. Nyáron ismét meghívást kaptam ez edzőtáborba, aminek zárásaként bejelentették, hogy a 2019/20-as szezonban már az NB III-as keret tagja vagyok, mint játékvezető asszisztens. Jelenleg a célom, hogy itt minél több tapasztalatot szerezzek, és minél jobb teljesítményt tudjak nyújtani. – nyilatkozta Topálszki Szabin

 

 

 

 


hozzászólok